…ca si servici

Nu obisnuiesc sa critic foarte dur greselile gramaticale pentru ca, well, nimeni nu e perfect si sunt convinsa ca-mi mai scapa si mie una, alta, din cand in cand. Al doilea motiv pentru care nu sar la gatul celor care fac o greseala este pentru ca sunt de parere ca important este sa transmiti mesajul corect, forma lui fiind secundara atat timp cat de faci inteles.

Dar sunt unele greseli care ma zgarie pe ureche sau retina, depinzand de caz. De exemplu acum, uitandu-ma la tv, il aud pe Radu Morar bagand „si”-uri aiurea printre cuvinte si ma enerveaza. „Ca si avocat sau ca si politician”. Nu, dom’le! E „ca avocat sau ca politician”. E vreo cacofonie pe care incerci s-o eviti? Nu e. Atunci lasa „si”-ul ala sa-si vada linistit de functiile lui obisnuite.

Si inca una pe care o intalnesc des, la oameni care ar trebui sa stie sa scrie cuvantul asta, de multe ori pe bloguri: SERVICIU, fratilor! Se spune si se scrie „serviciu”, nu „servici”, never „servici”.

Atat, carry on now, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Eu tac, sunt la serviciu! 😀

0 Comments on “…ca si servici”

  1. Dap. Bine punctat. Totusi cel mai mult ma face sa ma dau cu capu’ de de DOOM, DEX sau orice alta carte mai groasa :P, expresiile de genul ” decat 3 oameni”, „decat 2 procente ne mai trebuiau..”

    Acel „decat” al vietii noastre de zi cu zi. 🙂

  2. @cati sincer m-a cam enervat si faza aia cu „decat o revista” si toata campania din jurul ei pe twitter&co. a insemnat o perpetuare si intrare in normal a unei greseli si asa f raspandite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
5 − 5 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.