Omul verde

Poate ati observat, poate nu, dar un scroll in jos va va aduce in ochi un badge cu Remus Cernea, candidatus prezidentiatus din partea Partidului Verde. Pana de curand as fi zis ca n-am cu cine sa votez. Until it was brought to my attention ca un dude cu tricouri cu pink floyd si john lennon candideaza. Am facut putin research si am decis ca merita sprijinit, evident, nu doar pentru coolimea tricourilor. 😀 Nu-mi plac argumentele negative, pentru ca in general nu prea stau in picioare, dar asta e! L-as vota pentru ca NU e unul dintre ei, astia, ceilalti. Nu e unul dintre tristii politicieni de care ne-am saturat cu totii, dar nici unul dintre penibilii candidati care se regasesc de obicei in sondaje la categoria „altii”. E un altul, dar e un altul pertinent, cu ale carui idei ma identific in general. Simt ca e mult mai aproape de ce imi doresc eu de la viata decat restul numelor din cursa.

Se vede ca nu are experienta unei campanii. Discursul e bine intentionat, dar nu suficient de concret si mi se pare ca nu-si pune aptitudinile suficient in valoare. „Vrea sa ofere o alternativa la clasa politica”. Si totusi ce ar putea fi concret la un asemenea discurs? Poti sa promiti una si alta, dar nu am auzit deja de toate pentru toti? Apropo de asta, un articol care mi-a placut, legat de „bunul simt” promis pe bannere in campania actuala – „Vom ramane fara cuvinte”.

Cernea spune totusi ce vrea, pe alocuri: „Din pacate mediul politic actual este ostil ong-urilor serioase si deloc receptiv la temele pe care acestea le ridica. Printr-o strangere a relatiilor vreau sa spun ca este nevoie ca mediul politic sa devina receptiv la semnalele de alarma trase de ong-uri”  (interviu Voxpublica)

Adica politicul sa fie receptiv la nevoie societatii si sa-si modeleze politicile in colaborare cu ea? Nu e o promisiune noua care suna al naibii de bine?

Voi? De ce l-ati vota sau de ce nu l-ati vota pe Omul verde sau pe cine votati si de ce?

Later edit: Pentru cei care spun ca nu-l voteaza doar pentru ca nu are nicio sansa, tocmai asta e problema. Sansa i-o dau alegatorii. Poate n-o sa intre in turul 2. Si ce? Daca are suficiente procente cream un precedent, ii dam mai multe sanse pentru data viitoare si ii incurajam si pe altii (poate chiar mai competenti si potriviti) sa faca un pas in fata. In drumul spre Luna, primul pas e cel mai important, citandu-l pe Liviu Mihaiu. 🙂

0 Comments on “Omul verde”

  1. eu??? eu votez cu remus cernea pentru ca are parul luuuung si mi se pare mie coooool cu tricoul cu pink floyd 😀 si mi-a dat si mie motiv sa ma duc la vot anul asta, pentru ca aveam de gand sa nu mai merg. gata 😀

  2. @ ondina E mare lucru sa le dai oamenilor motiv sa mearga la vot. 😀
    @ superstea E destul de trist ca avem astfel de motive sa votam, dar as long as it gets the job done… 🙂
    @ casu Cred ca nu impresioneza pentru ca nu are o atitudine combativa. Poate daca intra in turul II vedem the bad boy in him.

  3. Rocker, pletos, tanar, nu politician de meserie… toate calitatile astea il recomanda si mi-l fac simpatic. Dar… exista un mare dar… Este prea pornit pe problema religiei, si asta nu mi se pare in regula. Poate daca renunta la ambitiile inutile cu icoanele etc., peste 2-3 alegeri ar putea avea sanse sa iasa… Insa asa, sincer, cu toate simpatia, nu am incredere in el.

  4. Eu nu-l votez ca mi-e frica sa nu iasa 🙂
    Serios acum, dincolo de a incuraja un candidat mai altfel, care e pe gustul nostru pentru ca se imbraca intr-un anume fel, asculta rock si are cateva idei ok s-a gandit cineva serios daca ar face o figura buna ca presedinte de tara? Adica ca cineva care ne reprezinta in relatiile cu celelalte tari, care se intalneste cu alti sefi de tara si trebuie sa respecte un anumit protocol? Taman azi vedeam un reportaj la televizor despre cum Obama a incalcat niste norme nescrise facand o plecaciune un pic prea adanca in fata conducatorului chinez. Nu vreau sa stiu ce impresie ar face Remus Cernea in fata lumii din postul unui diplomat. Si nu imi spuneti ca si-ar schimba tinuta. Taman el a declarat ca a-si schimba imaginea ar insemna o ipocrizie…

  5. @ Sabina
    In momentul de fata ma intereseaza mai putin cum se imbraca un candidat si mai mult ce idei are. Iar Cernea pare sa aiba o baza solida de cunostinte in spate, desi ii lipseste experienta politica a celorlalti. Dincolo de argumentele pro si contra lui Cernea personal, cred ca este si un simbol al nevoii societatii de a indeparta vechile personaje cu muntii lor de interese si de a da o sansa si altor voci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
28 − 6 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.