Umorul ca dezacord, fara numar

Azi mi-a fost dor de Caragiale si de umorul inteligent in toate formele lui. S-a intamplat in RATB, unde am avut deosebita placere de a sta cu urechea lipita de cabina soferului, unde urla emisiunea de dimineata a Carcotasiolor de la radio nu stiu care. Huidu prezenta oaresice stiri. Si incerca totodata sa fie amuzant. Eu cred ca i-a cam obosit umorul, pentru ca faimosul Carcotas n-a gasit alta gluma decat sa se ia de limba romana. La modul stalcirii pluralelor si comiterii de dezacorduri, cate trei bucati pe propozitie. Domnule Carcotas, cam cata lume care te asculta intelege ca faci greselile alea intentionat? Da-le apa la moara celor pentru care acordul subiectului cu predicatul e un mister total. Da-le un exemplu de „inteligenta” gramaticala, in speranta ca masele vor hahai isteric la discursul tau altminteri fad.

Glumele astea cu „succesuri” si „baietii vrea fetele” ma irita ingrozitor. A fost comic fix primele doua dati. Dup-aia a fost tragic. Pentru ca foarte multa lume vorbeste gresit, si nu in gluma. De la EBA la jurnalisti, bloggeri si tanti care vinde flori. Si sunt convinsa ca jumate din cei care zic in mod constant „succesuri” nici nu mai stiu care e pluralul corect al cuvantului. Stiti cum e vorba aia „Stramba-te mult, ca o sa ramai stramb”.

Criticam manelele intr-un snobism infatuat, dar nu ne dam in laturi din a folosi versurile lor pline de bombe lexicale in conversatiile de zi cu zi. E comic sa te iei de ignoranta altora, nu? Am putea arata ca ne duce capul ceva mai mult dand dovada de un umor care nu este atat de la indemana si de uzat. Dar e greu, frate, presupune un mic efort denumit gandire.

Asa cum au ajuns Mircea Geoana si Ecaterina Andronescu sa fie „garantati Vanghelie”, asa o sa ajungem si noi „mediocritate garantata”.

Huidu nu e, evident, singurul din imaginea asta. Televizorul e plin de emisiuni de divertisment si personaje care se chinuie sa fie comice. Umorul lor frizeaza penibilul. E atat de simplu, redus la glumite de nivelul clasei a 8-a, in cele mai fericite cazuri, si lipsit de orice sare si piper incat ma intreb cine naiba scrie scenariile si daca e cineva in lumea asta care s-ar putea distra vazand asa ceva.

Daca ni se ofera in mod constant greseli gramaticale, sub forma de umor, si simplitate in gandire, sub forma de divertisment, ne putem si obisnui pana la urma, nu? Ca doar in lumea asta conteaza numai țâțele, bă!

0 Comments on “Umorul ca dezacord, fara numar”

  1. Faptul ca o o sa ajungem si noi “mediocritate garantata” este strict o problema de alegere. Iar alegerile le facem cu o „inconstienta” dorita, pentru ca ni se pare „cool” sa ne pierdem in simplitate, pe principiul ca niste glume de doi bani nu o sa ne zdruncine „educatia buna” pe care am dobandit-o. Se stie, nimeni nu foloseste astfel de glume decat „in gluma” 🙂
    Si usor, usor o sa devina obisnuinta….iar exemple sunt „fara numar…fara numar” 😀

    p.s. : vin sarbatorile Sabina! Treci peste „zgarieturile” astea!

    ….aaaaa!!! Care era treaba cu tatele alea pana la urma?!?! :))

  2. @Marian ai retinut esenta vietii, felicitari! 😆

    @Robert nu-mi strica „zgarieturile” sarbatorile! 🙂 alegerea pe care am facut-o de ceva timp e sa nu ma prea uit la televizor. ce am auzit ieri la radio mi-a amintit de multele conversatii asemanatoare pe care le aud in jur.
    si de tate ce sa zic. ai vazut ca toate emisiunile de divertisment au o bunaciune care impinge pieptul in fata printre glumite?

    ps de asta eram eu convinsa ca exista extraterestrii? pfuaa, it all makes sense now! 🙂

  3. fara legatura cu postarea asta am sa-mi URLU parerea mea despre proaspat cazuta ninsoarea asta si sa le transmit celor nascuti in decembrie ca au avut ghinion in viata!!!

    Am facut 1 ora jumate cu 4 autobuze si 2 metrouri, iar singura zapada pe care vreau sa-o mai vad vreodata in viata e aia la spray de la Carrefour!!!!

    p.s. : chiar daca eu am fost lamaie 🙂 in alta viata, dialogurile cu tine ma indreptatesc sa cred ca exista extraterestrii 😀 Sper ca esti din specia aia buna…gen ET 🙂

  4. @ Robert
    zapada e frumoasa :D. eu am mers ieri prin viscol o ora, doar asa, de placere si cu nostalgia vremurilor cand ningea de ingropa masinile (pe vremea impuscatului). a, da, si voiam sa văd cum se comportă noii bocanci 🙂

  5. pai noii bocanci i-am testat si eu astazi, ca ieri am ajuns murat in adidasi 🙂

    Dar plimbari de placere prin zapada, jur ca o sa fac doar la munte….incepand cu saptamana viitoare 😀

  6. @Robert @camil zapada e cea mai frumoasa experimentata din casa, unde e cald, unde nici macar n-ai nevoie de bocanci. 😀

    @Marele Han 😀 grazie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
29 + 12 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.