Prostânia. Nino-nino, danonino

Incep cu o precizare: asa cum in Romania exista diferite etnii si in Prostânia lumea e diferita. Dar tot Prostânia ramane. Si nu pentru ca era cat pe ce sa-l puna pe Prostanac presedinte, ci din alte motive, mult mai intemeiate.

Cum ar fi articolul asta, in care un olimpic roman de 17 ani isi da cu parerea despre politica. Un baiat care a demonstrat ca are creier suficient si unul care face parte din „crema intelectuala” a generatiei lui, una care peste un an va avea drept de vot. Tot ce spune el e corect: Nu mă interesează foarte tare aceste rezultate, pentru că oricine iese preşedinte rezultatul va fi acelaşi”, „Majoritatea iau mita electorală, pentru că văd un câştig imediat din mita electorală. Fiindcă ştiu că oricum nu se va schimba nimic în România”, „Probabil că cea mai evidentă schimbare va fi lipsa pancartelor electorale de pe străzi. Asta va fi singura schimbare”.

Dar prostânii dau dovada, ca de obicei, de incuiere mintala. Iata ce comentarii a primit interviul:

noroc cu tine doctore ca o ai mare si ca atare nu ti se mai oxigeneaza bine creierul”

„Si vorbi si nimeni-ul de mariusica… sobolan talentat in astrofizica… o putzica mica mica de tot…”

„Baietica candidatilor la presedintie nu li-i se aplica regula comutativitatii , vezi-ti in continuare de matematica si nu te crede prezicator. stai in banca ta , in viata nu-ti ajung doar integralele sau derivatele pentru a gasi raspunsurile potrivite.”

No comment la comentarii, vorbesc de la sine.

Pai adolescentul asta are un pesimism justificat si ingrijorator la adresa tarii in care sta. Vrea sa plece. Observa foarte bine ca nu conteaza cine iese, tot aia e. Si nu pot decat sa presupun ca cei mai multi de varsta lui au aceeasi parere, asta daca le pasa vreun pic.

Oricat as incerca sa nu mai critic Romania, nu reusesc sa-mi infranez pornirile. Stiu ca exista si alte tari cu probleme. Stiu ca exista si parti bune, altfel eram si eu de mult plecata. Dar nu ma pot abtine sa nu ma enervez cand vad mostre atat de clare de marlanie si ignoranta.

Si Prostânia ar trebui sa aiba ca imn o melodie scurta si usor de retinut gen „Nino-nino, danonino”. Pentru ca „Desteapta-te romane” n-are nicio sansa sa-si duca la bun sfarsit apelul. Nu prea curand, anyway.

0 Comments on “Prostânia. Nino-nino, danonino”

  1. nimic de mirare sau de comentat. respectivul olimpic să facă bine să plece cât mai repejor din românica, că aici doar se va rata. ce nevoie e de astrofizică, astronomie sau orice fel de cercetare științiifică în România? românii verzi se pricep la toate și la nimic bine

  2. well, pentru cazuri ca cele descrise mai sus, este singura. bineînțeles, nu e frumos să generalizăm :D. sunt mulți pentru care plecatul nu e o variantă. eu încă oscilez…

  3. @ondina: Am un scenariu pentru tine daca va ramane in tara:

    Va intra probabil la o facultate de fizica ( nu astrofizica pentru ca nu avem ). Cu nota mare. O sa invete si o sa ia note mari. Dar la fel si cei ce vor lua rezultatele de pe net, cei ce fac meditatii cu profesorul, spaga, copiat etc.

    Acum. Baiatul va fi demoralizat pentru ca nu reuseste sa se detaseze in domeniul lui de cocalarii ce au intrat la facultatea de fizica pentru ca poate nu mai erau locuri in alta parte si vor si ei sa aiba facultate ca doar nu sunt prosti.
    O sa isi piarda din interes mai ales cand se gandeste ce o sa faca in Romania dupa ce termina facultatea. Poate o sa ajunga profesor, sau chiar cercetator.
    Ambele job-uri foarte prost platite la noi si cu foarte putine resurse.
    Sa presupunem ca o sa gaseasca un job in domeniu bine platit. Si acolo probabil o sa munceasca foarte mult pentru banii aia. Cel mai probabil nu o sa fie respectat la adevarata lui valoare. O sa aiba colegi pilosii si nepoti ai lu’ sefu’ care probabil o sa castige mai mult si care vor fi cel mai probabil in ierarhia companiei mai sus decat el.

    Lucruri ce pot iesi prost si/sau se pot intampla:
    -isi pierde interesul in asa hal incat renunta la fizica-astrofizica ( domeniul exact )
    -poate renunta la facultate
    -o sa aiba acelasi job 40 de ani
    -o sa traiasca toata viata gandindu-se cum ar fi fost daca

    Lucruri ce pot iesi bine:
    – o sa plece din tara cu bursa
    – o sa intre la facultate si apoi sa plece din tara

  4. mie mi-ar placea sa plece la studii afara, dar sa se intoarca si sa intre in cercetare, eventual sa puna bazele primei facultati de atrofizica din Ro. 🙂 stiu ca e un scenariu optimist, dar plecatul la studii afara nu inseamna neaparat un lucru rau, daca se intoarce si-si foloseste experienta pe la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
19 + 19 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.