Nu obisnuiesc sa critic foarte dur greselile gramaticale pentru ca, well, nimeni nu e perfect si sunt convinsa ca-mi mai scapa si mie una, alta, din cand in cand. Al doilea motiv pentru care nu sar la gatul celor care fac o greseala este pentru ca sunt de parere ca important este sa transmiti mesajul corect, forma lui fiind secundara atat timp cat de faci inteles.
Dar sunt unele greseli care ma zgarie pe ureche sau retina, depinzand de caz. De exemplu acum, uitandu-ma la tv, il aud pe Radu Morar bagand „si”-uri aiurea printre cuvinte si ma enerveaza. „Ca si avocat sau ca si politician”. Nu, dom’le! E „ca avocat sau ca politician”. E vreo cacofonie pe care incerci s-o eviti? Nu e. Atunci lasa „si”-ul ala sa-si vada linistit de functiile lui obisnuite.
Si inca una pe care o intalnesc des, la oameni care ar trebui sa stie sa scrie cuvantul asta, de multe ori pe bloguri: SERVICIU, fratilor! Se spune si se scrie „serviciu”, nu „servici”, never „servici”.
Atat, carry on now, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Eu tac, sunt la serviciu! 😀
Uite ce ascultam eu, ca si ascultator de radiou care era deschis pe Gherila, cand am plecat de la servici 😀
http://www.youtube.com/watch?v=DE9IchvpOPk&feature=fvst
@C.I. daaa, i’m very tired of using technology. de unde ai stiut? 🙂
din familia lui: „servesc masa”, „cartea care am citit-o”, „salar” etc…
@camil e corect si „salar” 😉
hm…nu cred. stiu ca se foloseste in special in ardeal, dar mi se pare o forma prescurtata ce „zgarie urechea”. cu prima ocazie ma voi uita in DOOM 🙂
@camil ondina are dreptate, am verificat in DEX 😉
Dap. Bine punctat. Totusi cel mai mult ma face sa ma dau cu capu’ de de DOOM, DEX sau orice alta carte mai groasa :P, expresiile de genul ” decat 3 oameni”, „decat 2 procente ne mai trebuiau..”
Acel „decat” al vietii noastre de zi cu zi. 🙂
Mda, vad ca „decat” asta e folosit din abundenta; l-am auzit inclusiv intr-o piesa de teatru la National 🙁
@cati sincer m-a cam enervat si faza aia cu „decat o revista” si toata campania din jurul ei pe twitter&co. a insemnat o perpetuare si intrare in normal a unei greseli si asa f raspandite.