Radeti voi, radeti!

Bancurile au fost intotdeauna un mod foarte bun de manipulare a poporului. Imi povesteau ai mei de bancurile de pe vremea lui Ceausescu, care erau, pana si alea, lansate de Partid, astfel incat sa controleze chiar si rasul romanilor. Sa nu cumva sa se apuce tovarasii cetateni sa inventeze ei glumite pe seama mai marelui conducator.

Bancurile functioneaza si azi si internetul le raspandeste cu o viteza uimitoare. Eu daca as fi candidat mi-as angaja un consilier pe bancuri. In numai cateva minute, bancul asta mi-a aparut pe Twitter si Facebook din surse total diferite. Se lucreaza intens la Cotroceni. La PSD se doarme? O glumita ca cea cu Nastase si Congo e mai buna decat orice slogan electoral sau promisiune de campanie.

Beware! Radeti voi la glumele astea, dar de fapt sunteti manipulati. E simplu. Daca bancul e bun va amuzati, creierul e relaxat si primeste mult mai usor mesajul care ii este transmis, fara sa aiba nevoie de argumente.

0 Comments on “Radeti voi, radeti!”

  1. manipularea e o arma eficienta doar impotriva celor usor de manipulat…greu de crezut ca un banc poate sa schimbe/ sa formeze o obtiune politica; insa cand e vorba de masele iubitoare de OTV, ma cam ingrijorez:)

  2. @ Da, intre timp am aflat si eu ca exista si varianta cu Base.

    @zga Ai dreptate, insa tocmai asta vroiam sa spun. Bancurile sunt o arma de manipulare inteligenta, pentru ca mintea e relaxata cand primeste mesajul. Evident ca un banc nu formeaza opinia publica, dar cumulat cu alte elemente de manipulare, it can make a change.

  3. @sabinaland (ori poate doar…sabina?! 😉 multumesc pentru comentariul de pe verze.ro .
    Si mersi si pt ca ai completat cu inca o traditie de ziua Sf. Andrei…eu nu am mai putut sa o scriu in articol, caci altfel facea editorul infarct ca si asa era prea lung!! :))
    Te mai asteptam pe la noi 😉
    Si vad ca ai un blog dragutz, o sa mai revin si eu 😉

  4. @happyspirit (ori doar happy?) :p cred ca voi scrie si eu mai detaliat de traditiile alea despre care ziceam in comentariu, ca daca ma apucam acolo faceai tu infarct. 🙂
    mersi de vizita si te mai astept. 😉

  5. „”@happyspirit (ori doar happy?) :p cred ca voi scrie si eu mai detaliat de traditiile alea despre care ziceam in comentariu, ca daca ma apucam acolo faceai tu infarct. „”

    …o, doamne :)) :))
    Ok, asteptam detalii 😉
    Happyspirit 😉

  6. L-am priiti mai intai cu Geoana, de vreo 5-6 ori chair, iar azi in varianta cu Basescu. Totusi unii se jura ca l-au primit din prima cu Basescu. Asadar, ma astept ca in curand sa apara filmul cu Geoana plesnind un copil la Ploiesti :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
15 − 5 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.