De Ziua Romaniei, let’s dream and differ!

„I beg to dream and differ from the hollow lies”, zic astia de la Green Day intr-o piesa misto. Daca tot vine Ziua Romaniei, asta zic si eu. Pentru ca altfel risc sa ma pierd in oceanul de disperare, depresie si dezamagire care pluteste in tara asta, precum ceata de toamna. Dar aia macar se ridica dimineata. Si sa nu-mi spuneti ca sunt pesimista si nu-i asa. Tara in care traim nu e fericita, per total. Oamenii merg posaci pe strada si asta spune tot. Oamenii sunt incrancenati. Daca pici pe strada o sa presupuna automat ca esti un betiv si n-o sa se aplece sa te ajute. Daca faci semn prietenos unui alt sofer sa te lase sa schimbi banda, probabil ca va demara in forta cu un damf de injuratura in vant. Daca ai o problema, nu vei gasi intelegere la administratiile financiare, ci o privire de distret. Daca dechizi televizorul, of, mamma mia, sa te fereasca sfantul de cate emisiuni mediocre, de ce vedete de carton cu sclipici! De politica nici nu mai pomenesc, jocul murdar in care au fost angrenate televiziunile zilele astea cu ocazia campaniei vorbeste de la sine.

Un jurnalist englez zicea odata intr-un articol de calatorii ca in Romania exista totusi o generatie tanara, care stie sa zambeasca fara resentiment. Cand aceasta generatie se va duce in masa la vot, poate ca lucrurile se vor schimba putin. Cand generatia zambetelor sincere va mai creste putin, poate vom vedea haine mai colorate la metrou, mai multa amabilitate in trafic si nu stiu. Ce altceva ne mai dorim pentru Romania? Sa spunem, sa repetam, poate universul ne aude si rezoneaza. Ne indreptam, in ciuda crizei si tuturor motivelor de pesimism, spre orizonturi mai vesele.

Let’s dream and differ! 🙂

0 Comments on “De Ziua Romaniei, let’s dream and differ!”

  1. Si daca generatia tanara se duce la vot si nu are cu cine sa voteze? Adica oricare din geoana, basescu, antonescu, oprescu… Nici unul din ei nu vor face ceva.
    Si cum sa aiba vreo sansa Remus Cernea sau altul care cu adevarat vrea sa faca ceva, cand in asa numita democratie unii au mai multi bani pentru campania electorala decat altii?
    Adica, ok, democratie, sanse egale. Bugetul lu basescu depaseste 175 MILIOANE de EURO. Cam care este bugetul campanie pentru Remus Cernea?
    Cum sa castige cineva de care tu nici nu ai auzit. Consider ca oamenii in marea lor majoritate voteaza in primul rand pe cineva pe care il cunoaste.

  2. @Smith Asa e. Dar Remus Cernea, daca tot ai amintit de el, a facut un prim pas in campania asta. Cele cateva zeci de mii de voturi pe care le-a primit au fost date din convingere. Poate in 5 ani o sa reuseasca sa devina mai vizibil. Poate tot in anii astia se trezesc si altii mai buni decat el si fac in asa fel incat sa fie cunoscuti. Daca pornim de la premiza ca nimic n-o sa se poata face niciodata, n-are rost sa mai incercam si atunci reusita e cu adevarat compromisa. Iar generatia vesela poate sa-si puna de pe acum hainele gri si sa taraie o sacosa pe strada, tot aia e.

  3. Intr-adevar. Merita sa incerci.
    Probabil ca o sa devina mai vizibil. In 5 ani multi din generatia batrana vor murii, si multi din generatia tanara vor trece de 18 ani.

    In mai putin de trei ore o sa fie Ziua Romaniei. „Desteapta-te romane…” 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
13 + 21 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.