Dezamagiti?

O sa curga rauri de cerneala. Tipografiile lucreaza intens, siteurile se umplu de pareri, pronosticuri, critici si analize. Dupa doua zile epuizante, stau cu laptopul in brate si incerc sa-mi dau seama ce parere am despre tot. Sunt usor dezamagita, doar usor, pentru ca ma asteptam la rezultate. Si putin mai mult dezamagita pentru ca in turul doi o sa dau un vot cu un gust amar.

Dar sunt si multumita. Azi am votat cu incredere si ma bucur ca am avut cu cine. As vrea ca peste 5 ani sa am mai multe variante. As vrea ca in 5 ani sa se trezeasca mai multe voci tinere si capabile si sa castige increderea electoratului. Dar ce zic eu 5 ani? Maine vreau sa vad mai multe voci. Si poimaine si mai multe.

Sunt surprinsa de prezenta masiva la vot. Peste 50% este foarte mult. Majoritatea democratiilor europene nu prea viseaza la asa scor. Am neuronii prea obositi sa incerc sa gasesc o explicatie.

Politica e pana la urma un joc, dar pana si pionii se pot transforma in piese importante pe tabla de sah daca se tin de drum. Uaaaau! Asta dupa ce m-am chinuit vreo 5 minute sa-mi amintesc cum naiba faceam de-mi recastigam tura sau regina la sah… I need sleep, truly badly deeply.

No, nu stiu ce sa mai scriu. Mai ziceti voi, daca mai aveti concluzii. Pentru mine electoralele s-au incheiat. Turul doi nu mai conteaza. Asta pana maine, dupa ce dorm, si ma aprind din nou, de ce sa mint? 😀 Dar oricum, pasiunea a murit.

0 Comments on “Dezamagiti?”

  1. well, e greu ca 12 oameni să se poată „mula” pe milioane de preferințe, credințe și valori. mă bucură prezența consistentă la vot și faptul că anumite tentative de manipulare nu au reușit (sau au reușit doar pe jumătate). în rest, despre cei doi „zmei” – la vremuri noi, tot noi

  2. Nu stiu daca referendumurile au fost cauza, mie mi le-a pus tanti in brate, nici nu stiam ce inseamna, dar am votat „da” pe sistemul: „hai sa incercam si de astea” :))

  3. @camil si pe mine ma bucura ca romanii au luat atitudine, au iesit din case, unii au stat ore in sir la cozi pentru a vota. dar am dubii asupra informarii romanilor cu privire la ce au votat. la presedintie, sansa vizibilitatii au avut-o numai primii 3-4 candidati, iar fara vizibilitate si bani de a impanzi orasele cu bannere, mai greu faci ceva. iar despre referendum nici nu mai zic. sunt convinsa ca 3/4 din cei care au votat la referendum habar nu au care e diferenta intre unicameral si bicameral si care ar fi mai bun intr-un sistem politic.

    @Bogdan cred ca e mai mult de atat. pana la urma, prezenta la referendum e mai mica decat cea de la prezidentiale. cred ca a fost o mobilizare de protest anti-basescu, pe de o parte, si o mobilizare pro-base, pe de alta.

    @Anda exact ce-i spuneam lui @camil 🙂

  4. Da, sunt dezamagit.
    Poate ma asteptam la o rasturnare de situatie, un Crin sau Sorin sau…altul sa aiba un „scor”…neasteptat.
    Asa…du-te a vot ca ai ce alege. …aaa???…nu, nu ai.

  5. Pingback: De prin bloguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
23 − 20 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.