Despre ninsoare si lume, in general

Azi orasul a fost pe slow-motion. Masinile si oamenii se miscau in ritmul lent al fulgilor, sau cel putin asa mi s-a parut mie. Am inceput sa ma panichez pe la pranz, cand lumea tot venea si spunea ca ninge, ninge, ninge! Mare bucurie, mare isterie! Pentru mine, panica. Si? S-a depus? E polei? Ninge tare? Oare cat mai ninge? Ei bine, nu aveam chef sa derapez, ma si vedeam cu masina invartita in mijlocul drumului lovind tot ce prinde in jur. Dar am luat si eu din ritmul fulgilor, am mers calm, nu m-am enervat in coloane, nu am fost lane-expert, am inaintat incet si odata parcata masina mi-am zis: De aici n-o mai scot pana la primavara!

Acum, de dupa geamurile de deasupra caloriferului, vremea pare chiar frumoasa. Am auzit ca prin oras erau zilele astea pluguri (sau ceva zapada-related-masini) care stateau la panda asteptand ninsoarea. Cu alte cuvinte, primaria nu e luata pe nepregatite anul asta? Ooo, m-as mira. Am aflat tot cu ocazia ninsorii ca prin Tineretului s-au amenajat niste mini-partii. La sanius sau la omul de zapada! Fiecare dupa skills.

Am zis sa scriu si eu de zapada, ca e subiectul zilei. Subiectul calm si frumos. Restul subiectelor? Razboi, criza, refugiati, recesiune, somaj tehnic, coruptie, criza, criza. E aproape imposibil sa nu ai probleme cu nervii in ziua de azi. Uneori am impresia ca daca ne-am detasa cu totii de tot ce se intampla si am respira adanc, atunci cand ne-am uita inapoi spre lume, am rade cu multa pofta de propria noastra incrancenare. De fapt, cred ca intr-o zi oamenii vor fi atat de satui de LUCRURI si goana dupa ele, de toata viteza din jurul lor, incat vor fugi in paduri s-o ia de la capat ca niste veritabili oameni ai pesterilor. In liniste.

Sa ma intorc de pe campiile pe care evident am luat-o. Vroiam doar sa zic de problema mea cu poleiul. Maine o sa vad mai multe lume la fata, cu ocazia metroului. Si voi lalai friday, friday toata ziua. Acum voi incheia, pentru ca e tarziu. Dar astept raspunsul tau, sa-mi zici cum e vremea si in lumea ta. 🙂

0 Comments on “Despre ninsoare si lume, in general”

  1. Mi-a placut faza cu „oamenii pesterilor”.. in sfarsit involuam in bine, e buna si criza asta la ceva. 😀
    La mine ninge, dupa cum se vede si in pingback, merci de intrebare. 🙂

  2. Hmmm…daca mai aud pe cineva (sau CITESC pe cineva as a matter of fact! 😀 ) ca „NINGE!” sau ca „E ZAPADAAA!” o sa realizez un plan de mult gandit…

    Un mic genocid. 🙂

    NINGEEEEE!!!!! A, sau nu, dammit! Pf.

  3. @ A man and his music Ma refeream la ce ziceam in postul de mai sus: De fapt, cred ca intr-o zi oamenii vor fi atat de satui de LUCRURI si goana dupa ele, de toata viteza din jurul lor, incat vor fugi in paduri s-o ia de la capat ca niste veritabili oameni ai pesterilor. In liniste.

  4. Good point, good point Sabina , vorba lui Cioroianu… imi place cum scrii, keep up the good work…vezi ca voi fi acel Silent Hunter ( unul dintre cele mai moderne submarine din WW II ) in apele adanci ale blogului tau :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
21 − 2 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.