intr-o dimineata

ma bucur ca vine vara, cu tot cu canicula ei. mi-e dor de-o bere la baricade cu un pachet de carti si-o foaie mazgalita, pe la 6, asa… mi-e dor de rochia colorata si de umerii negri. vreau sa fiu intr-un tren care sa ma duca spre mare, sa stiu ca in cateva ore o sa pot face o baie nesfarsita dupa care o sa pot lenevi ore intregi pe-o rogojina. vreau sa vad norii risipiti, subtiri ca niste foite de tigara. si ce daca o sa fie prea cald? e o scuza foarte buna pentru somn, pentru stat, pentru citit cateva pagini, inchis cartea si dat un buzz pentru un suc cu gheata si o barfa. o discutie indelungata despre ce-a fost, ce-o fi, si ce ne pasa noua ce-o fi daca o fi frumos, interesant, diferit, asa cum vrem noi. si-apoi sa zicem „hai la strand”, si hai sa fie.

dar pana atunci mi-am cumparat zambile. pentru ca aveam 2 lei marunt, si n-avea rest de la 5. si le-am pus pe birou langa ciocolata. merita o poza, fac viata mai frumoasa. iar dimineata m-a trezit „postaaaaa!”, si dupa trei cafele inca ma trezesc. promit ca de maine sa-mi petrec mai constructiv diminetile.

peste o ora iau metroul. si deschid cartea cu subtitlul „despre iubire”. o citesc cu greu, nu-mi place sa stiu cum sunt femeile, cum sunt barbatii, de ce nu se inteleg ei si cum exista degamagiri la tot pasul. adica, tocmai, ca stiu. de ce sa mi-o repete o carte si sa mi-o descrie amanuntit? ca sa ma adancesc in ganduri obsesive? am destule, mersi. am facut recent un test si mi-a iesit ca-s paranoia. most interesting, i must admit.

dar sa revenim la roz. pacatos griul asta, lucratura ghiavolului, nu alta. ptiuuuuuu, duca-se! intr-o dimineata de primavara, intre culori, la vita e bella.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
16 + 19 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.