Amintiri din June 13, 2007

11:42 Ma plictisesc. As putea sa fac multe lucruri dar ideea ca ma asteapta un tren, ca eu il astept pe el, ma face sa stau cu ochii in tv, afland ca «seceta parjoleste culturile». Mi-am terminat bagajul cu o ora mai devreme, mi-am facut o poza cu mama ca nu aveam una recenta, si mi-am mai facut o cafea. Pe langa drumul de 7 ore cu terenul, pe o caldura ce ma va omori incet dar sigur, eu imi maresc asteptarea cu inca o ora.

13:16 Mi-am scos cartea, mi-am cumparat ziarul, oja rosie scorojita contrasteaza frumos cu griul prafuit al scaunelor de ex-intercity, in 3 minute plecam. Eu si vagoanele, eu si tanti blonda cu 2 dinti ca restul i-a lasat pe undeva. Rectific: 1 dinte. E cald. Fumeaza Pall Mall, tanti. Ne miscam, ce emotionant, nu?

13:42 Am oprit la Veresti. In compartimentul alaturat un mos imi aminteste de tataia. Bodrangeste CFR-ul ca tine trenul atat in gara. Si cara dupa el un tanar necunoscut (si nevinovat) care merge probabil cu 10 lei pe biletul lui de veteran.

15:09 O fata cu brau rosu si rucsac m-a intrebat daca e „absolut necesar” sa stam pe locurile de pe bilet. Peronul e gol, un nene repeta la fiecare minut ca trenul are intarziere. Tancurile de la iesirea din Roman stau langa un camp plin de gunoaie. Intre camp si tancuri un copil cara o undita.

15:26 Poti deveni dependent de a povesti unei foi ce faci zi de zi, chiar daca totul e banal, trait in milioane de exemplare, in acelasi timp, ieri sau azi, sau maine sau oricand. Nimic nou si totusi foaia asculta rabdatoare, tace si se umple. E si foaia noua, de!

16:30 Am ridicat perdeaua sa vad, in ultimul moment, in ce gara am fo’. Destul cat s-o surprind pe dra impegat strambandu-se la soare pe sub sapca si facandu-si vant cu ceva.

16:40 Dupa modul „speriat” la care merg cu trenul le dau opshpe ani si zic ca se duc la vreo admitere/inscriere/pregatire, ceva de genul. Au mancat mult si au umplut cosul de gunoi. Vagonul 1bis. Tot cald e, geamul din compartimentul meu e blocat cu 2 surcele. S-a intors fata cu chef de vorba si chipsuri la purtator. Miroase a tigara ilegala la toilet. Pardon! Mai veni o tanti, drace, acu i-acu!

17:44 M-am uitat la si 43’, da’ cred ca a fost cam acum un minut. Tanti ultima venita povesteste de toate operatiile ei trecute si viitoare, de cum a cazut de pe grajd la 9 ani, etc. E cald de storci mobilul dupa un minut de conversatie si mancarea lu’ mama mai da intr-un clocot. Pe o sticla de suc scrie: „premiile mici sunt naspa”. Eu zic sa nu te plangi. Am degetele negre de la ziar. Tanti mi-a zis ceva. N-a observat castile in urechi? I-am zambit si-am pus ochii in foaie in speranta ca nu era ceva esential. Ma duc sa-mi mai vantur pletele pe culoar. („summer came like cinnamon, so sweet”)

17:56 Esec. 2 „porumbei” au inchis si geamul de pe culoar. Evident, sunt mai multe, dar e greu sa razbati printre cei „agatati” de ele.

18 :01 «Ard in flacari» Ca bine zici, Ana, fato!

18:38 Intre 2 posturi de radio aflu ca daca te operezi de inima, adio tocuri! OMG!

19:41 O placut(z)a arata timid, din mers, « Ploiesti Est ». In tren miroase groaznic. O fi vina turnurilor cu cap de foc de colea?

23:24 «Me gusta el viento, me gustas tu, me gusta sonar, me gustas tu»

2 Comments on “Amintiri din June 13, 2007”

  1. Mda, imi pot da seama ca am ajuns in Ploiesti si cu ochii inchisi. Miroase la fel de oriunde ai intra si cu orice mijloc de transport. Parca ai fi intr-o mare benzinarie. 😀

    Altfel, o descriere destul de inedita a eternei si fascinantei Romanii, vazute din tren. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
30 − 7 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.