Supa de morcovi

Da, ati citit bine si, nu, nu e o metafora. Nu stiu daca mi se trage de la fetele harnice de la mine din casa care gatesc cate-n luna si-n stele, dar astazi marchez o premiera la mine pe blog. Un post culinar :D. Sau ce-o iesi. Ca si la gatit, ma gandesc la ingrediente dinainte, dar intotdeauna improvizez pe parcurs.

So, without further adue, va fac cunostinta cu o supa crema de morcovi foooaarte buna. Am curatat cam un kilogram de morcovi si i-am taiat felii. Am pus la calit 2 cepe si cativa catei de usturoi, peste care am turnat cu o pofta imensa morcovii, un sfert de cana de orez, apa cat sa acopere toata treaba, sare, piper si-o frunza de dafin (din kitul bucatarului calator, prietenii stiu de ce ;)). Dupa vreo jumate de ora de fiert la foc mic, am transformat toata treaba intr-o supa-crema cu ajutorul unui mixer imprumutat de la colega finlandeza. Am pus cateva linguri de smantana, niste tarhon, din acelasi kit minunat, si inca putina sare. Dupa un clocot, minunea era gata. Pofta buna! 🙂 (reteta adaptata de aici)

De ce ma arat atat de incantata de sesiunea mea de gatit din seara asta? Pentru ca am reusit sa mananc morcovi si sa-mi placa. Nu mi-au placut niciodata morcovii cruzi si de fiecare data cand vad mai in ceata decat de obicei, ma gandesc ce bine le-ar prinde ochilor mei niste beta-caroten. Si desi supa mi-a iesit foarte buna si-am mancat-o cu pofta, tot ma gandeam: da, dar morcovii fierti isi pierd din proprietati. Ei bine, nu e asa. Sau cel putin nu e asa conform unui studiu al unor cercetatori. Se pare ca singurul nutrient care se pierde prin fierbere este vitamina C. In rest, morcovii fierti sunt chiar mai bogati in nutrienti. Explicatia si demonstratia intr-un scurt reportaj BBC.

Daca tot traiesc in tara portocalie, sa mananc si mancare portocalie, nu? Si nu am facut si eu o poza… ca parca asa se practica prin online atunci cand te lauzi cu o mancare. Oh well, next time. Dar o poza portocalie tot am. In asteptarea Koninginnedag. 😀

portocalie

0 Comments on “Supa de morcovi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
25 − 18 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.