Capra vecinului

Stim cu totii ca la romani sindromul „sa moara si capra vecinului” este foarte raspandit. Si foarte daunator, as adauga. Cu alte cuvinte, ce conteaza cum iti merge tie? Important e cum ii merge celui de langa tine. Daca lui/ei ii merge mai bine, atunci ce realizezi tu e ca dracu’.

Ma lovesc de „capra vecinului” zi de zi, de oameni care isi analizeaza viata prin comparatie cu cea a altora. Nu se uita cat de bine le merge lor, ce avantaje au ei, cat de multumiti sunt in general. Asta nu e suficient sa-i faca fericiti.

Sa te gandesti mereu la „capra vecinului” e nasol. Realizarile tale se pierd in amanuntele realizarilor altora. Evident ca e ok sa aspiri la mai mult si la mai bine. E bine sa vezi ce si cum fac altii si sa inveti de la ei. Dar nu e ok sa te uiti carcotas la altii, sa te simti nefericit ca tie iti lipsesc niste chestii… De fapt, nici nu-ti lipsesc cu adevarat. N-ai nevoie de ele, doar ca altii le au si tu de ce nu?

Cred ca unii uita ca fericirea altora nu e neaparat si fericirea lor. Si mai uita ca daca vrei sa obtii ceva ai nevoie de energie. Carcoteala e mare consumator de energie si singura realizare e ca reusesti cu succes sa fii nemultumit most of the time.

0 Comments on “Capra vecinului”

  1. 😀 acum ca tot m-am apucat sa comentez …sa si continui :d…nici eu nu inteleg acest sindrom…un ex. la indemna il am: daca eu sunt fericita de mashinuta mea…ce importanta are ca vecina de sub mine are masina cu nush cate zeci mii de euro mai scumpa…care tine sa-mi aminteasca de cate ori ne intalnim (thanks god ca nu se intampla prea des :D) ce senzori are masina ei…si nu mai stiu ce mai face…:D ah…cat am scris :d…

  2. Coceptul de „Capra vecinului” este unul dintre cele mai puternice imborduri de evolutie a omului. Poate ca la un nivel superficial si impus nu ne pasa de capra vecinului. Prin urmare, daca nivelul „caprei” nu poate fi atins si de tine in drumul evolutiv, atunci ramane o singura optiune. Moartea caprei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
22 − 10 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.