Internetul in era vitezei

Acum doi ani, cand m-am mutat aici, m-am abonat la o firma de net de cartier. Abonamentul, 40 de RON. Nu prea am avut de ales, erau singurii in bloc, la RDS am primit un „nu se poate deocamdata”. Netul mergea bine, nu m-au lasat sa-mi folosesc routerul de wireless si nici singura n-am reusit sa-l instalez, nefiind un guru al ITului. Acum ceva timp, firma a fost cumparata de o retea mai mare, Injoy pe numele ei. Vin baietii la usa, ma pun sa semnez un contract nou, imi dau trei luni gratis, buuun.

Dupa un timp, pretul abonamentului creste la 45 de lei. Calitatea? Scade considerabil. Downloadurile merg mai greu, netul pica la o distanta de cateva zile, iar, in seara asta, de exemplu, ar pierde intr-o intrecere cu melcul. Pica netul, ii sun: Da, e o problema cu serverul (acesta este o expresie la moda), nu stim cat mai dureaza. Pica iar, ii sun: Daaaa, pai, pana maine dup-masa se rezolva. Pana caaaaaaaand?? Apai in era vitezei va trebuie mai mult de 24 de ore sa reparati exponentul erei vitezei?

Descriindu-va abonamentul meu de 45 de lei de pe situl firmei, platesc pentru „internet intens” si termenul de interventie este de 6 ore. Va doresc sanatate si toate cele bune!

Dupa ce a picat intr-o luna cat in ceilalti doi ani la un loc, ma decid sa ma abonez la RDS pentru 27 de lei. Fac un mic sondaj printre cunoscuti si aflu ca-s multumiti. Sun la Injoy sa intreb cum reziliez contractul si o domnisoara ma trimite la plimbare in alte retele cu un „depuneti o cerere la casierie”. Nu tu un „da’ de ce?”, nu tu un „da’ mai stati”. Asa customer care mai zic si eu!

Eheeei, dar RDS-ul nu e o cetate usor de patruns. Ma duc intr-o seara, stau la coada juma’ de ora sa aflu daca in doi ani si-au tras cablu la mine in bloc. Da! Numai ca nenea care incheie contracte are program scurt, ma-ntelegi, la 17 fix anunta ca nu mai ia clienti. Dupa trei dupa-amieze in care am ajuns la 17 si 3 minute m-am dat temporar batuta. Aaaa, si poate dura 90 (nouazeci) de zile sa vina sa te bage in retea. „Scrie in contract!”, ma anunta tanti de la informatii, probabil vazandu-mi figura revoltata.

Si asa, copiii babei, era vitezei a murit la intrare, pentru ca oamenii nu au putut sa tina pasul cu ea.

0 Comments on “Internetul in era vitezei”

  1. La RDS e OK.. cand merge.
    Cand am avut probleme cu internetul si erau generale, nu raspundea nici naiba la servicii clienti. Asta s-a intamplat de mai multe ori. Macar in situatia asta.. se mobilizau si reparau defectiunea in maxim 2-3 ore.

    Dar daca ai o problema individuala, ai pus-o. Pana iti vine cineva poa’ sa dureze si 2-3 saptamani. Tipa de la servicii clienti programeaza data si ora, pentru ca apoi sa nu te sune nimeni in ziua respectiva. Cand primesti, intr-un final, un telefon, esti nevoit sa te adaptezi la programul meseriasului, adica sa pleci de la munca in mijlocul zilei, de exemplu. Noroc ca faza cu 2-3 saptamani mi s-a intamplat cand am avut defectiuni la fix sau la cablu, ca de net sunt dependent. 🙂

    Dar cred ca ai mai auzit povesti de genul asta.

  2. Eu am net de la RDS+telefon+cablu si toate sunt f ok. Au instalat totul in cateva zile, netul mi-a picat de vreo patru ori in 3 ani, dar au rezolvat de fiecare data repede, nu am stat mai mult de 12 ore fara. E drept, operatorii te pot duce in pragul unei crize de nervi, desi sunt antrenati sa fie amabili, te trateaza ca pe un idiot sau, asa mi s-a intamplat in fiecare dintre cele patru cazuri, habar nu au unul de altul: sun, povestesc cu unul despre ce probleme am, urmam toti pasii, ne hotaram ca nu merge, stabilim ziua si ora la care va veni cineva (mereu am stabilit-o in functie de programul meu, nu de al lor) apoi, dupa o ora, ma suna cineva de la ei sa ma intrebe ce problema am. Si ar vrea sa reluam procedurile 🙂 Totusi, amabilitatea exagerata nu e chiar un capat de tara. So, eu iti recomand RDS

    PS Inca mai astept detalii asupra teoriei despre caveman 😀

    http://www.youtube.com/watch?v=fcS0ZGtT5zw&feature=related

  3. Sabina, RDS-ul, cand il ai, e ok. Dar nu il ai mereu. Mai pica serverele de extern, mai o reparatie, mai mai mai. Sfatul meu e sa incerci un contract la Zapp. Il iei oriunde cu tine, e mic si ascultator, pica extrem de rar(de un an nu mi-a picat decat o data, de Revelion) si nu e mult mai scump. Si semnalul e destul de extins iar calitatea semnalului e buna spre foarte buna in orasele mari. Iti spun asta in calitate de utilizator al ambelor conexiuni si fara sa fiu unul din cei 10 oameni care inca mai sunt angajati la Zapp:D.

  4. @serban

    nu vorbesti serios, nu? eu am zapp d-ala nelimitat de vreo 3 ani.

    1. merge bine in bucuresti, dar numai daca nu ploua tare 😀
    2. in tara trebuie sa ai noroc, in vama veche, spre exemplu, e o portiune pe langa corsaru unde functioneaza. la frontiera trebui sa stai intr-o camera cu vedere la sat, nu spre mare 😀
    3.faci contractul si ramai legat de el un an. daca vrei sa-l reziliezi inainte de termen, platesti 200 de dolari sau asa ceva. ca sa eviti penalizarea asta stupida trebuie sa-i instiintezi cu doua saptamani inainte de expirarea anului, in scris. evident, eu am uitat de fiecare data sa-i anunt, iar asta a dus la prelungirea automata a contractului cu inca un an. sper sa-mi amintesc la timp anul asta

    altfel, daca tot e sa vorbim de conexiune mobila, vodafone e ok. am si unul d-asta si nu mi-a facut probleme

    http://www.youtube.com/watch?v=Jm4G36qmMak&feature=related

  5. @A man and his music

    Se pare ca experientele variaza si au o doza de subiectivism. Eu am inceput cu Vodafone si am ajuns la Zapp:)).
    De obicei, in Vama stau la o casuta prin spate pe la Shoni si, miraculos, am semnal pe Zapp si chiar decent. Presupun ca in locatii mai retrase calitatea semnalului depinde si de modelul modemului?!.
    Despre precipitatii… nu stiu ce sa zic, nu am avut probleme si de reziliat contractul nici nu ma gandesc, asa ca nu nu ma streseaza prea tare fomalitatile care trebuiesc parcurse in acest scop:).

  6. E drept, modemul meu e Z 20, nu e varf de gama 😀 In schimb, la Vodafone am d-ala smecher. O fi si de la locatie, cine stie. Eu stau la Frontiera sau la Laguna, dar -si asta s-a intamplat cam prea des 🙂 , desi am camera, ajung sa dorm in masina, nu ma intreba de ce 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
3 + 16 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.