Am vazut un film super tare. Deci…

Ii stiti pe dudes-ii aia carora le place (la nebunie) sa povesteasca faze din filme? Dar nu o poanta rapida, asa, ci bucati intregi, care probabil in original erau amuzante, dragute, hilare, dar care devin de neinteles la a doua mana. Cum filmele romanesti, si comice pe deasupra, sunt floare rara, povestile vor veni din filme americane. But it’s common knowledge ca glumele traduse nu au acelasi farmec, asa ca aceste persoane se vor chinui sa redea dialogurile in engleza si vor esua lamentabil. Cand rasufli usurat si zambesti de complezenta prefacandu-te ca ai inteles si apreciat efortul, pazea! Ne mai amintim o faza demna de redat! And she was like, and he was like… Baaaaaaaaaaaaaaaai!

Ma gandesc ca poate reclama asta arhihipercunoscuta nu a ajuns inca la toata lumea. Doua puncte

8 Comments on “Am vazut un film super tare. Deci…”

  1. Pe mine ma enerveaza cand cineva disimuleaza.. si rade fortat.. din doua motive: ori nu vrea sa-l jigneasca pe celalalt, ori nu intelege si nu vrea sa arate asta. Dupa logica mea intortocheata.. chestia asta denota lipsa de respect. E ca si cum cineva ar avea ketchup pe fatza si nu i-ai spune, ca sa nu se simta aiurea. /:)
    De ce naiba sa zambesti? „Bai, nu inteleg.” sau „Bai, nu mi se pare amuzant”.
    Si.. legat de prejudecati, daca te-a marcat un film, vrei sa-l povestesti si cineva e dispus sa asculte, wtf.. povesteste-l.

    P.S. daca as putea sa fac ca tipul din reclama.. as povesti filme toata ziua. Cui i-ar pasa ca nu intelege nimic?

  2. Exista moduri simple de a-ti da seama cand cineva rade fortat sau disimuleaza. Nu trebuie sa fii geniu sa vezi cand interlocutorul e plictisit sau nedumerit, trebuie doar putina atentie la celalalt. Si poate daca nu cunosti o persoana f bine, nu prea-ti vine sa-i spui „Bai, wtf?”. Constrangeri sociale pe care le simtim cam toti.

    Si, evident, exista acele persoane care au un farmec extraordinar in a povesti absolut orice, chiar si un film intreg. Dar nu despre ele e vorba aici.

    PS Tie ti-ar placea sa faci ca tipul din reclama, mie imi place sa ma inteleaga oamenii cu care vorbesc. E o chestiune de perspectiva 🙂

  3. Cum zici tu.. e o chestiune de perspectiva. Perspectiva mea e ca unele constrangeri sociale sunt degeaba.
    Ar trebui sa te faci guru in interactiuni sociale.. sa-i inveti pe oameni cum e cu body language, semnale subtile and stuff.. ca prea te pricepi la lucruri de-astea.

  4. As zice ca – poate – ai prieteni (un pic) netalentati. Cei care merg la un film nu se impart neaparat intre mancatori de popcorn si bautori de Coca-Cola. Pot fi privitori-si-atat sau privitori-povestitori. Daca primii trebuie sa se opreasca la „mi-a placut/nu mi-a placut filmul”, ceilalti – evident, mult mai putini – pot sa te faca sa te simti in sala de cinema chiar daca esti la picnic la Tancabesti sau in tramvaiul 41. Au un ceva care, indeobste, se numeste talent. Zic si eu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
6 − 4 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.