Hei rup la Loganuri

Citind la Dojo despre romanii pusi in fata realitatii crude a pietei libere si a diferentei de calitate dintre produsele si serviciile noastre si cele de peste hotare, mi-am amintit de un mass primit azi pe mess. Poate l-ati primit si voi:

„Cumparati Made in Romania tot ce se poate, de la orez pana la chestii de uz casnic. Nu ma refer ca trebuie sa cumparam Logan, daca vrem si avem bani de Mercedes, dar, producatorii nostri au dificultati sa exporte acum. Cu cat mai multi vor cumpara produse romanesti, macar pana trece criza, cu atat mai mult vor avea de lucru romanii din putinele fabrici care mai produc ceva in Romania si vom trece mai usor peste criza. Cumparand un produs romanesc se platesc impozite, salarii, chirii, dobanzi. Nu poti sa le cumperi pe toate din afara, dar atunci cand poti alege … Ajutand Romania, ne ajutam pe noi insine !!!”

Intai m-am intrebat de unde a pornit hei rup-ul asta patriotic. Apoi m-am intrebat de ce ma enerveaza. Tin la valorile romanesti si imi doresc ca lucrurile sa mearga bine in Romania. Am incredere in unele produse romanesti, cum ar fi cele cosmetice, mult mai mult decat in cele importate. Dar asta dupa ce le-am testat si pe unele si pe altele si am tras singura concluzia. Cred ca e cazul sa incurajam calitatea intr-o lume din ce in ce mai plina de produse proaste si foarte proaste.

Dar hai sa cumparam chestii din SUA, ca daca economia americana merge bine, ne merge tuturor mai bine. De ce sa fim egoisti? Sa ne gandim la binele mondial, al copilului flamand din Kenia, de ce nu? Doar pana trece criza, dup-aia puteti reveni la obiceiurile consumiste normale…

Si daca tot am inceput, va rog sa inchideti lumina, doar pana trece incalzirea globala!

Voi raspundeti apelului la solidaritate romaneasca (pornit probabil de la un tip foarte plictisit la calculator :D)?

update: Traian Basescu: „Eu circul cu o maşină Volkswagen. De mâine, vă asigur că voi merge cu o maşină Dacia. Tot de mâine o să mă uit de zece ori când mă duc să fac cumpărăturile să cumpăr roşii româneşti, lapte românesc, unt românesc. Aşa, fiecare din noi putem ajuta chiar economia nostră” (realitatea.net)

Sa inteleg ca tipul plictisit de la calculator lucreaza la administratia prezidentiala?

0 Comments on “Hei rup la Loganuri”

  1. Eu sincer stau pe fundul meu la faza asta. Soarele meu este inginer santierist. S-au inchis deja santierele din zona lui si anul viitor va fi sumbru. Si nu mai poti spune ca nu romanii lucreaza acolo sau nu romanii se muta in casele respective.

    Este recesiune si o vom simti si noi, asa cum o simt americanii de peste 1 an. Sunt domenii in care va fi rau de tot si altele ce vor scapa (aproape) neatinse.

    Produsele de calitate romanesti (ca sunt si ele) vor avea mereu cautare. Sa stau acum insa si sa vad ce e romanesc si sa cumpar numai de „sanchi” nu mi se pare OK pentru mine. Ideea de baza este frumoasa, dar protejeaza calitatea proasta. Produsele bune se vand oricum ca painea calda, cele proaste ar trebui imbunatatite

    Mai ajungem la o problema: daca tot este recesiune de unde naiba sa ne rupem sa mai cumparam atat? Se va astepta lumea sa aiba bani de spart in continuare? Se vor reduce „sesiunile” de shopping si probabil limita la mancare in multe cazuri …

  2. Intr-adevar, se reduce la ce e mai ok pt mine. Daca o sa am bani doar de un tricou o sa-l iau pe ala mai frumos si din material mai bun. Daca nu e made in ro, too bad.

  3. Oamenii vor cumpăra produsele care le îndeplinesc cel mai bine cerinţele, idiferent de unde este fabricantul.
    Românii vor continua să cheltuiască o perioadă după care îşi vor da seama că nu mai pot merge în ritmul ăsta.

  4. Auziţi, dar nu mai bine cumpărăm doar lucruri de care avem nevoie? Şi pe care ni le permitem? Ca să nu mai luăm credite cu buletinul pentru ecran cu plasmă şi blugi Gucci (sau Guci/Gucy, după caz), „ca aşa are toţi bă’eţii”.

  5. Eu am sustinut cumpararea de produse romanesti inca dinainte de criza (de vreo 4 ani de cand m-am desteptat). Francezii insista pe cumpararea de produse frantuzesti inca din evul mediu. Putem si noi, dar doar daca vrem si nu suntem comozi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
27 + 21 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.