Dude, shut up already!

Am observat ca destul de multe persoane nu sunt receptive la limbajul corpului. Si ma refer aici la situatiile des intalnite in care interlocutorul tau pur si simplu nu-si da seama ca te plictiseste. La persoanele care vorbesc fara sa ia o gura de aer, fara sa faca vreo pauza in care sa strecori si tu un cuvant, care vorbesc despre ele si despre lucruri care le intereseaza fara sa le pese ca tu nu asculti. Dar, bineinteles, putini sunt cei care iti vor spune in fata: prietene, ma plictisesti, mai taci odata! Astfel, ar fi de preferat sa ne prindem singuri ca batem campii intr-un mod neinteresant pentru celalalt.

Iata un mic ghid de limbaj al corpului:

  • o persoana plictisita se va uita oriunde in afara de interlocutor, va incerca sa vorbeasca cu alte persoane, daca sunt de fata, se va uita la ceas, la telefon, etc.
  • daca ochii sunt totusi pe interlocutor, nu vor fi focalizati
  • va incepe sa se joace cu lingurita, elasticul, firmiturile de pe masa, sau orice ii cade in maini, si va face gesturi repetitive: va da din picior, va bate cu degetele in masa, in cana de cafea, ati prins ideea
  • va da semne de oboseala: va casca, se va sprijini de spatar, perete, iar corpul intreg va lua o forma concava.
  • va mari distanta fata de interlocutor si-si va indrepta genunchii, umerii, capul spre alta directie
  • raspunsurile vor deveni monosilabilce sau vor lua forma unor aprobari repetitive cu capul
  • va incerca, daca, in cazurile fericite, prinde vreo pauza in fraza, sa schimbe subiectul, sa zica „mergem?”, „e tarziu”, „sunt obosit/a”, etc.

Metode de recastigare a atentiei: schimba subiectul, lasa-l si pe celalalt sa zica ceva, pune-i o intrebare, sau, daca n-ai chef sa faci chestiile astea, pur si simplu incheie discutia.

Va multumesc pentru atentie! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
27 + 12 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.