Un grup de cercetatori

Pentru ca grupurile de cercetatori au ramas fara idei, dupa ce au demonstrat pe rand ca ciocolata e buna si rea, berea e buna si rea, sarea e buna si rea etc. etc. etc., s-au apucat sa se studieze intre ei. Astfel, un studiu arata ca multe dintre studiile despre care tot citim sunt eronate. Cat de ironic! Si apoi o sa se faca un studiu care arata ca studiul despre studii nu e bun. Aaaanyway.

Si studiul asta, realizat intre 1986 si 2005, spune ca 2% dintre cercetatori au recunoscut ca au falsificat sau inventat tot felul de descoperiri, iar 34% au aratat cu degetul spre colegi de-ai lor. 72% dintre chestionati au admis ca stiu pe cineva care a facut publice cercetari dubioase. Se pare ca cele mai frecvente cazuri sunt in lumea medicala, unde cercetatorii sunt sub presiunea companiilor farmaceutice. Via

Am auzit cu totii de tot felul de studii stupide, gen copiii care zambesc in fotografii o sa aiba casatorii fericite. Mda. Cam cate zeci de mii de ani tre sa observi ca sa tragi concluzia asta? Eu incerc sa nu prea tin cont de cercetarile astea care azi iti zic s-o iei la fuga, maine sa te potolesti. Cred ca cel mai bine vezi cum te simti avand o anumita dieta, practicand tot felul de sporturi si facand ce ai tu chef in poze, si tragi concluziile singur. Nu?

0 Comments on “Un grup de cercetatori”

  1. pff…iti dai seama cate vise si idei despre viitor ai disipat acum?!:)))
    cred ca si de aici a pornit curentul emo…mamicile nu-si mai obligau plozii sa zambeasca pentru ca era inutil, iar acestia s-au intors la 180 de grade:)))

  2. Pfuai, s-ar putea ca si celebrele cercetari romanesti „cine se trezeste de dimineata departe ajunge” sau „ai carte, ai parte” sa fie doar praf aruncat in ochii poporului de cercetatori amenintati de vreun domnitor fanariot sau geto-dac.

  3. „72% dintre chestionati au admis ca stiu pe cineva care a facut publice cercetari dubioase.” – asta nu mi se pare relevant, pentru ca e o comunitate relativ inchisa, se cunosc intre ei (cercetatorii care este) asa ca probabil toti se refera la aceiasi cativa. Alarmant e ca ei, multii, nu au carait nimic in astia aproape 20 de ani (DAMN!) de cand stiu ceea ce stiu.

    Deontologia la ea acasa peste tot 🙂 Oare toate studiile astea ce vor sa faca? Sa creeze reteta fericirii si-a nemuririi ?:)

  4. @ Rae Se poate, speculatiile ce decurg de aici sunt fara numar :).

    @ sfinxu’ :))) Din partea bisericii vin unele si mai bune. „Fericiti cei saraci cu duhul”… Ma rog, cred ca intru in alta discutie.

    @ Catalin Asa rezulta dintr-un studiu recent. 😀

    @ Luana Cred ca se cunosc intre ei mai degraba cercetatorii din diferite domenii, iar domeniile sunt multe :). Oricum acum orice profesor de la orice universitate din orice orasel se poate da cercetator si vine cu tot felul de idei preluate cu entuziasm de ziare si reviste.
    Pai cum sa caraie? Si guritza lor ce caviar mai mananca?

  5. pentru mine e distractiv atunci cand o persoana argumenteaza repede o idee cu „cercetatorii au spus” sau „statistic”. numa ca habar n-au daca exista asa ceva si o spune ca sa para mai important ce zice. si multi fac asa. inclusiv eu de cateva ori, dar rad si eu de mine cand imi dau seama 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
21 − 8 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.