Romanii, mari si mici

Am mai primit o leapsa de la Lucian, de data asta mai interesanta, zic eu. La ce se refera? Romanii (ca orice natie) au anumite trasaturi, valabile pentru oricare roman pe care pui mana. Rolul celor implicati este sa enumere trasaturi si sa dea mai departe.

In my opinion, romanii vor zice, de multe ori:

1. „Lasa ca merge si asa”. Si chiar merge uneori, vin altii sa repare defectele, sau functioneaza si cu ele. Numai ca cei care spun „nu merge si asa, poate fi mai bun”, s-ar putea sa aiba mai mare cautare pe piata (si nu ma refer aici doar la cea economica).

2. „Ce sa fac?” In liceu am avut o profa’ din State (le Unite ale Americii). Sa-i spunem Erin. Aceasta Erin s-a aratat revoltata ca ii tot aude pe romani spunand „Ce sa fac?”. Pai, cum ce sa faci, trebuie sa poti face ceva in loc sa te descurajezi, spuse Erin. Pare-se ca ea n-a facut la literatura „Miorita”, ca ar fi inteles ca este cu adevarat filosofic, transcedental, metafizic si de admirat sa lasi viata sa te traiasca (sau omoare).

3. „E curent!” Romanii cred ca sunt printre natiile cu cel mai dezvoltat radar de curent. Simt orice adiere ce intra prin orice crapatura cat de mica in geam, usa, perete, you name it. Si sunt convinsi ca acest „curent” creeaza tot felul de afectiuni care mai de care mai grave. Am observat la alte natii (de exp. spanioli sau olandezi) ca nu le pasa catusi de putin de acest „curent”, ca il cauta chiar, mai schimba aerul, racoreste, oxigeneaza creierul, chestii de astea.

4. „Romanul e inventiv”. Am auzit-o intr-o gara, nu mai stiu de la cine. Si e cat se poate de adevarat. Romanul se descurca, se adapteaza, repara orice robinet si orice motor de orice masinarie. Din pacate, cred ca in general e vorba de carpaceala. Dar e de admirat si de exploatat (nu de catre altii, ci de catre noi insine :D).

Noroc cu lepsele astea, ca mai scriu si eu cate ceva. Dau mai departe la Adinox si Dana.

2 Comments on “Romanii, mari si mici”

  1. „Tot mai bine la noi”
    „Noi sa fim sanatosi”
    „Astia nu stiu decat sa fure”
    As scrie mai mult dar tastez dintr-un bar din California folosind un iPhone

  2. Cu un lucru nu-s de acord „RomaniI”. As fi preferat „niste romani” „o mare parte…” „Majoritatea” „o minoritate semnificativa”. Bref, orice fel de nuantare. Dar ca sunt defecte (sau calitati 😛 ?) des intalnite la romani, sunt de acord.

    gamarjoba*! , cum ar zice fratii nostri gruzini

    Olahus

    *buna ziua (geor.):P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
3 + 8 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.