De ce se mai judeca americanii

Ma uit de cateva saptamani la un serial cu o firma de avocati si toate procesele stupide pe care si le intenteaza americanii unii altora. Se pare ca filmul nu bate viata. In State se acorda chiar premii pentru cele mai stupide cauze de proces. Premiile se cheama Stella Awards, dupa Stella Liebeck, tipa care a obtinut 2,86 milioane de coco de la McDonald’s dupa ce s-a fript cu cafeaua lor.

O femeie i-a aruncat bautura in fatza iubitului ei intr-un restaurant, a alunecat pe balta creatie proprie, si-a rupt un oscior si a obtinut 113.500 de dolari de la localul cu pricina. Sa te tot certi cu prietenu’ in oras! Hai, iubi, la o cafea ca am nevoie de masina noua!

Alta tipa s-a gandit ca e vina unui club, in care a incercat sa intre prin ferestra de la baie, ca a cazut in cap si si-a spart doi dinti.

Sa fii hot e chiar misto in SUA! Un barbat a obtinut nici mai mult nici mai putin decat 500.000 de dolari de la o companie de asigurari dupa ce a intrat prin efractie intr-o casa si a ramas blocat timp de opt zile in garaj. Cu siguranta mai mult decat ar fi obtinut daca fura un televizor, un laptop si cateva bijuterii din casa cu pricina.

Si inca una buna de tot. O mamica a castigat prin proces 80.000 de dolari platiti de un magazin in care s-a impiedicat de un copil care fugea pe acolo. Copilul era chiar fiul ei.

In materie de procese, romanii sunt in epoca de piatra. La noi nici de procese de hartuire sexuala nu aud, care-s cat de cat mai intemeiate. Dar nu cred ca imi doresc sa evoluam in asemenea hal, sa ma trezesc ca ma da in judecata vecinu’ ca presul meu de la intrare nu e destul de curat incat sa-si faca javra lui nevoile pe el in conditii sigure.

3 Comments on “De ce se mai judeca americanii”

  1. Nu-i de mirare că acum scriu ăia pe etichetele produselor tot felul de ciudăţenii (că un costum batman nu-ţi oferă posibilitatea zborului, că un autoturism nu este de mâncare etc).
    PS: te rog schimbă adresa din pauzamea.net în .ro şi descrierea Pauza mea de relaxat. Mulţumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
23 + 9 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.