Masina costa, parcatul doare, cainii te mananca

Citeam zilele trecute depre un protest al soferilor din Bucuresti legat de lipsa locurilor de parcare si de ridicarea masinilor parcate in locuri nepermise. Problema locurilor de parcare este una atat de veche si de grava pe cat e cea a cainilor vagabonzi, iar primarii par pur si simplu indiferenti.

Era o dimineata de toamna timpurie si aveam niste treaba prin oras. Facand inconjurul blocului, am descoperit ca masina nu mai era unde o lasasem. Un loc gol, in fata unui garaj. Ce e de facut? Am sunat la 112 si mi-au dat numarul de la ridicari auto. Am sunat si o tanti m-a anuntat ca „Da, e la noi”. Bun, deci nu era in bucati prin Bulgaria. „Si cat costa?”. „Pai daca veniti azi, 550 de lei ridicarea si 100 de lei amenda”. Bucurie cat casa! M-am dus la sediul Rosal din sectorul 3 si am asteptat la poarta sa-mi vina randul la dat birul. In cele cateva minute, paznicul mi-a povestit trist ca lucreaza acolo de vreo doua saptamani, dar ca nu mai poate. Ca vin oameni care isi dau ultimii bani sa-si ridice masina, oameni saraci, etc. Imi vine randul sa intru in birou, platesc taxa si amenda. Discutie cu politistul:
– Presupun ca mi-ati ridicat-o pentru ca era parcata in fata unui garaj.
– Da, domnisoara, pai omul ala ce vina are ca l-ati blocat??
– Pai si eu ce vina am ca nu sunt locuri de parcare?
– Si omul ala ce vina are?
– Si eu ce sa fac daca pur si simplu nu am unde sa o las? Daca as putea s-o iau in spate, as lua-o. A cui a vina?
Politaiul ridica din umeri.
– A primariei?
– A primariei…., cade si organul legii si ordinii de acord cu mine.
Si, colac peste pupaza, gasesc pe parbriz un fluturas pe care zice „Respectati cetatenii, parcati in locurile permise”, sau ceva de genul. Guilty as charged, eu nu respect cetatenii.

Acum, privind la rece, era vina mea ca am blocat un garaj. Dar ajunsesem acasa la miezul noptii, masinile erau asezate unele peste altele peste tot si nu aveam chef sa fac turul cartierului pe jos de una singura la ora aia. Asa ca am lasat-o unde am gasit. Dar vina mea e doar o consecinta a vinei primariei ca nu asigura locuri de parcare!

Cat priveste banii… 650 de lei??? Pai asta inseamna jumatate din salariul mediu pe economie. E aproape cat o chirie, cat banii de mancare ai unei familii poate pe intreaga luna. Am intrebat-o pe tanti de la Rosal ce e cu suma asta exorbitanta. „Primaria a stabilit”. Aha, deci tot primaria are pretentii!

De la incindentul cu ridicatul, am visat de cel putin 20 de ori ca nu-mi gasesc masina unde am parcat-o si de 30 de ori ca bat pe cineva de la primarie. Ultima parte am inventat-o, recunosc :D. Ii admir pe cei care s-au apucat sa protesteze si ar trebui sa fie mai multe actiuni de genul asta. Mult mai multe si mai ample.

Nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca ma musca unul din zecile de mii de exemplare canine care se plimba pe strazile Capitalei. Ca deja visez ca sar la mine.

Solutii sunt pentru problemele astea. Am citit si auzit foarte multe solutii viabile, si, totusi, nu se misca nimic. Intreb si eu, ca blonda, de ce? Dar avem bani de fantani arteziene, carnati lungi cat China si alte chestii chicioase. Probabil pentru ca primaria se comporta ca romanul tipic. Moare de foame, dar isi ia 3 celulare cu 3G.

29 Comments on “Masina costa, parcatul doare, cainii te mananca”

  1. Sorry to hear about that. De rahat..
    Trageam speranta ca-mi iau si eu masina in cativa ani, dar daca nu ma mut din Bucuresti si mai citesc povesti de-astea, chiar nu vad un motiv pentru care mi-as lua masina.
    Daca pui in balanta toate avantajele si neplacerile care au venit odata cu achizitionarea masinii, a meritat?
    (cred ca o sa fac un sondaj, sa cer mai multe pareri)

    Faza cu carnatul a fost penibila. No comment, decat.. noroc ca a facut si Oprescu ceva. 😐

  2. Imi pare rau, dar la asta ma vad nevoit sa fiu de partea primariei. Eu daca nu gasesc loc de parcare langa bloc, merg cu masina pana undeva unde nu blochez pe nimeni, apoi ma intorc pe jos.

    Gandeste-te ce-ai fi facut daca in loc sa ti-o ridice primaria, o gaseai cu unul sau cu toate cauciucurile sparte. (cum mi s-a intamplat)

    Personal cred ca:
    1. Suntem prea obisnuiti sa parcam fix unde avem treaba. (eventual sa intram si cu masina pe scara blocului sau pe usa mall-ului, daca s-ar putea). Nu conteaza ca e trecere de pietoni, intrare pentru ambulante sau trotuar: avariile rezolva totul.

    2. Credem ca locurile de parcare ni se cuvin (in special daca „aicea parchez io de do’o’sh dă ani, dom’le! E locul meu!”) In Occident, locurile de parcare sunt scumpe, in unele orase chiar FOARTE scumpe, iar amenzile mult mai mari de 650 RON.

    3. Cineva trebuie sa faca primul pas, pentru ca parcarile pe bune (nu dungile alea trase de Udrea pe asfalt la Academie) costa multi bani. Iar amenzile sunt si ele o sursa de bani, nu? 😀

  3. @ Bursucul aspru de padure Eu nu zic ca am procedat corect. Zic ca situatia te impinge la gesturi de genul asta. Nu stiu in ce zona stai tu, dar la Dristor sunt masini ca la balamuc.

    As plati petru un loc de parcare asigurat, dar nu exista posibilitatea asta. Cele cateva din jurul blocului, alea demarcate cu vopsea alba, sunt deja luate.

    Apropo de Occident, mi-a povestit cineva ca a platit in Bruxelles 200 de euro pentru o masina ridicata. 200 de euro la salariile din Occident e mult mai putin decat 650 de lei la salariile din Romania.

    Iar primul pas de care zici tu… bani pe masinile ridicate se iau de mult. S-a inceput undeva vreo lucrare?

  4. Cunoastem situatia, eu si sotul meu avem deja 3 amenzi pentru problema asta…Poate tu gresisei, ca blocasei bietul om in garaj. Dar noi stam in sectorul 2, zona Iancului, sos Iancului e ditamai bulevardul, daca se parcheaza masini la bordura pe ambele sensuri ( credeti-ma, e nevoie!), chiar nu se incurca circulatia cu nimic!
    Nu ma refer la trecerile de pietoni sau in statii, ci pur si simplu, in afara lor. Ei bine, mie mi-au ridicat-o, desi era parcata la bordura, in spic. Nu, cica trebuia paralel (la vremea aia nu era niciun semn in acest sens, abia dupa vreo saptamana au venit si le-au pus).
    Pe o parte a bulevardului au interzis TOTAL parcarea. Sunt si case acolo, oamenii nu-si pot lasa masinile in fata propriilor case!
    Cat despre partea pe care poti parca paralel la bordura….toti parcheaza in spic pe 500 de metri…chiar daca as vrea sa parchez legal, nu as avea loc! Iar la ora la care vin eu acasa (dupa 19, cateodata si mai tarziu), nu gasesc mereu loc in spatele blocului sau pe stradute…e usor pentru un barbat sa spuna: ‘lasa masina oricat de departe si mergi pe jos”. Daca ar fi fost femeie, n-ar mai fi aruncat asa usor cu vorbele!
    Iar argumentele de tip – „banii se folosesc pentru parcari” si „daca nu-ti convine, vinde masina si mergi cu RATB” sunt incalificabile.
    In primul rand, banii intra in contul firmelor, nicidecum al primariei.
    In al doilea rand, masina este un semn al evolutiei si al confortului….de ce sa fiu nevoita sa ma intorc la mersul pe jos? In acelasi spirit, am putea cu totii sa ne intoarcem la traitul in pesteri. Ar fi eco, nu?

  5. Ah! Uitasem! In Bruxelles si in alte orase ale lumii civilizate, mi se pare normal sa fie preturi exorbitante pentru recuperatl masinii. Ei au parcari cu nemiluita, iar parcatul ilegal este clar semn de nepasare, nu de neputinta, ca la noi.

  6. @Bursucel: ai masina?
    si daca vii acasa dupa ora 19:00 si nu gasesti nici un loc de parcare pe o raza de doua statii de autobuz pe doua bulevarde paralele langa care stai, pe nicio straduta sau intre blocuri si te invarti in jurul casei mai mult decat drumul de la serviciu catre casa iti cam vine sa protestezi.
    Ah, daaaa, nenorocitilor care se opresc cu nesimtire la triplaj in fata magazinului sa-si ia tigari, si eu le-as da foc. Dar, de obicei, lor nu le ridica nimeni masina.

    Visul meu e sa am parcare platita la primarie, numai a mea. Dar banii de pe „ridicari” se duc la partid, nu la construit parcari.

  7. Intr-o zi, am intrat intr-o faramcie, habar nu mai am ce-mi trebuia. In timp ce ma bagam in seama cu farmacista, una foarte draguta si amabila, o colega de-a ei intra nervoasa, deschide o usa din spatele tejghelei, isi lasa haina, trage un halat pe ea, si, in timp ce face toate astea, ii spune dragutei ca un bou si-a parcat masina pe trecerea de pietoni. Draguta zice ca e plin Bucurestiul de cornute de felul asta, boul in cauza roseste ca o domnsioara in vestiarul echipei de rugby, renunta sa se mai intereseze care sunt diferentele de gust dintre nu stiu cate feluri de medicamente-asa credeam eu ca o sa ma gaseasca amuzant faramacista cea draguta, cam lame, da- ii dau cardul sa platesc, multumind in gand celui care avusese ideea sa acopere cu niste reclama proprie, Sensiblu, geamul care dadea spre trecerea de pietoni. Semnez, iau medicamentele si o intind spre masina care, jur, nu era pe trecere decat cu rotile din spate. Taman cand ma precipitam mai tare sa ma urc la volan (dezvoltanad in cap planul unei reveniri grabnice la farmacie) draguta iese si-mi striga ca mi-am uitat cardul. M-am convins in utimul moment sa nu dau frau primului impuls, de ma da cu capul de tramvaiul care tocmai trecea pe langa mine. Cu privirea in pamant, mai invins decat Napoleon la Waterloo, am luat cardul si i-am zis ca da, boul sunt eu. N-a mai contat ca ea m-a incurajat sa nu-o bag in seama pe colega ei, ca nu e chiar pe trecere masina…n-am mai calcat niciodata pe la faramcia aia. Dar nici aiurea nu am mai parcat (cu o exceptie, cand am lasat masina in fata magazinului Unirea si au vrut sa mi-o ridice. i-am convins ca am avut un motiv intemeiat, trebuia sa cumpar o pereche de sosete rosii ). E drept, e mai usor sa fiu in legalitate, la mine pe strada am de ales: parchez pe stanga, pe dreapta, langa intrarea in scara, la umbra? (asta e un ranjet)

  8. @ C.I.

    Eu cred ca special te-ai mutat pe strada aia, ca nu stii sa parchezi 🙂

    @Sabina
    Daca te musca vreun caine, ia-i semnalmentele, promit ca il voi fac sa regrete 😉 Despre parcari nu ma pronunt, ai dreptate si nu ai, pana sa faca primariile ceva, si e evident ca nu se grabesc sa faca, oamenii ar trebui sa se gandeasca si ei la viitor atunci cand se muta intr-un cartier. Sau cand isi cumpara masina
    http://www.youtube.com/watch?v=vpgQcSYB9TU

  9. @ Catalin Ce-i drept, inainte sa-ti iei masina te gandesti la confortul pe care ti-l ofera, dar nu-ti dai seama exact de dimensiunea dezavantajelor. E traficul, e parcatul… Eu nu circul la ore de varf, in general, asa ca traficul e oarecum suportabil. In rest, invat din greseli :). Nu-mi pare rau ca mi-am luat masina, cu toate problemele aferente, cred ca in timp ma voi obisnui cu ele.

    @ A man and his music Ok, poate nu e cazul, dar daca e iti trimit o poza cu potaia 🙂

  10. @Adrian Cristea: Da, am masina. Cel mai aproape o parchez la 500 m de bloc. Cel mai departe la 3 statii de autobuz. Nu o parchez niciodata in fata blocului, pentru ca nu am loc.

    @Alinutza: Bicicleta si autobuzul sunt un semn al evolutiei, nu masina. Masina este un semn al societatilor in curs de dezvoltare, care pun mai presus acumularea de bunuri decat calitatea vietii in orasul in care traiesc. 😉

  11. @ Bursucul – din umilele mele cunostinte, bicicleta a aparut cu „putin” inainte de masina…si daca ne gandim un pic la definitia evolutiei….se cam bat cap in cap.
    Si NU mi-am luat masina ca sa acumulez bunuri. Doar ca traversez orasul in fiecare zi spre serviciu, nu am metrou nici in apropierea casei, nici in apropierea serviciului. Daca as lua transportul in comun, as facem cam o ora jumate pe drum la dus si tot atat la intors. Cu masina, pe scurtaturi, fac 30 min la dus si 40-45 la intors. Spune-mi sincer ca ai prefera sa pierzi 3 ore din viata zilnic in trafic numai ca sa traiesti eco si sa sporesti calitatea vietii din orasul in care traiesti!
    Oricum, cred ca n-are rost continuarea polemicii.
    Repet, sunt de acord sa le ridice masinile celor care parcheaza in statii, pe treceri de pietoni sau pe strazi atat de inguste incat blocheaza circulatia. In rest….parcatul „ilegal” e doar o consecinta a unei probleme pe care primaria nici nu se gandeste s-o rezolve. Ei rezolva doar „consecinta”.

  12. daca domnu respectiv avea acte care sa ateste ca nu se parcheaza, e ok, daca nu ai fost doar pacalita. era semnul de nu parcati pus de politia romana sau de un nene scris cu var ?

  13. o a doua problema in bucuresti nu este vina primariei, este vina cetatenilor care eu zic ca eu prea multe masini.

    apoi tot vina cetatenilor ca nu poti sa iti iei scuter si il tii in fata blocului ca ti-l fura.

    de ex in taiwan la intersectie o sa vezi 2-3 masini si 20-30 de scutere.

    pe cand si la noi asa ?

  14. adica stai ca mi-am amintit, ce lege ai incalcat ca ti-au ridicat masina ?

    daca vin eu si scriu cu creta in parcarea de la palatul parlamentului nu parcati, si parcheaza basescu, ii ia si lui masina ?

  15. @adrian – stii ce se intampla? Odata ajuns in Afumati, la sediul Supercomului, unde se depoziteaza masinile (dupa un drum de 2 ore jumate! Atata mi-a luat sa ajung din Iancului pana acolo si tot atat inapoi!), oricum trebuie sa dai banii ca sa recuperezi masina.
    In rest, poti sa nu semnezi procesul verbal al Politiei si sa contesti amenda….imaginile sunt in Udriste, nu la ei…ma intreb cine mai are energia si timpul necesar sa umble prin instanta cu Politia? Asa ca fix pe asta se bazeaza si ei!

  16. @ Bursucul aspru de padure Daca parchezi masina la 3 statii de autobuz, mai bine folosesti direct transportul in comun. Admir faptul ca vrei sa parchezi tot timpul legal, asa ar trebui sa facem cu totii. Dar intr-un oras evoluat nu este cazul sa-ti lasi masina la cativa kilometri. In Occident, ca tot vorbeai tu de Occident, daca mergi pe trotuar trebuie sa fii atent sa nu te calce masinile care ies peste tot de la subsolurile blocurilor.

    Si sa mergem pe teoria ta ca bicicleta si transportul in comun sunt un semn al evolutiei. Chiar sunt astea de vis in Bucuresti? Metroul e ok, dar acopera doar cateva zone. Ingheti in statii pana vine un autobuz, iar pe bicicleta, daca nu te calca o masina sigur te prind de picioare cativa caini.

    @ adrian Am vrut sa verific ulterior daca cel pe care l-am blocat are autorizatie de constructie pentru garaj, dar, dupa cum zice alinutze cine mai are energia si timpul necesar sa se bata cu morile de vant?

  17. N-am vrut sa par radical. Cred ca trebuie sa ne folosim discernamantul.

    Trebuie sa iau o paine de la coltul strazii? Pai poate ar fi bine sa nu iau masina si sa ma duc pe jos! 😉

    Trebuie sa traversez tot orasul ca Alinutze si nu am transport in comun? Atunci e perfect normal sa iau masina! 🙂

    Trebuie sa ma vad cu prietenii in parc, la 1 km distanta? Pai atunci poate dau o fuga cu bicicleta!

    Cred ca, in general, uitam sa fim atenti si la nevoile celor din jur si cautam doar barna din ochiul celuilalt. Poate ca daca eu renunt la masina pentru un drum de 10 minute, nu se va mai bloca orasul aiurea, si Alinutze va ajunge mai repede la serviciu. 🙂 Poate sunt eu mai idealist si restu’ lumii prea incrancenata.

  18. corect, cine se mai bate cu ei … in instante.

    saracul urban iulian, si spamul lui, daca el nu a reusit nimic, o sa reusim noi ?

    pentru cine nu stie bancul cu cosasul, sa il caute.

    tara de cacat … .. . .. … .. . .. …

  19. eu am loc de parcare, platit, de la primarie… depinde de zona in care stai… ai putea sa te interesezi la administratorul blocului cum e cu parcarile sau sa te duci/sa dai un telefon la primaria de sector 😉

    asta cu ridicatu masinii mi se pare normal… nu parchezi unde trebuie, plateste tati…
    nu mai pot de bucurie cand ii vad cum ridica pe la Unirii masinile! au 1000 de locuri libere in parcarea de la unirii si parcheaza toti pe trotuar/strada!
    abia astept sa isi cumpere si sectorul 4 utilaje de ridicat autoturisme 😀 sa mai ridice din masinile parcate pe la mine pe la bloc 😉

    daca parchezi in fata garajului omului… normal ca suna la primarie sa-ti ridice masina, tu ce ai fi facut in locul lui?? ai fi plecat pe jos daca te bloca cineva in garaj??

    tot romanu vrea sa se plimbe cu masina si sa gaseasca loc de parcare fix in fata unde are el treaba… eu pana sa pun mana pe loc de parcare, nu au fost putine datile cand am parcat in constitutiei masina pentru ca nu am gasit in alta parte loc(eu stau pe la Piata Natiunilor Unite). am parcat si pe frig si pe canicula si pe ninsoare!
    mie unu mi se pare normal sa iti ridice masina daca nu parchezi unde trebuie. in Praga de exemplu asa e. in Stockholm cand am fost, am ajuns la parcare cu plata(cu automat de plata) si cat am stat eu sa-mi dau seama a si aparut o politista inarmata cu carnetelu de amenzi. m-a intrebat daca e masina mea, i-am zis ca da si ca nu stiu cum sa folosesc ala, si mi-a explicat cum fac. am platit si mi-a spus ca daca nu platesc cat trebuie(adica platesc o ora si stau 3) si vine cineva si nu vede bonu in geam , imi da amenda de ~150 de euro.

    e normal frate sa iei amenda cand parchezi aiurea.
    daca treci pe roshu nu e normal sa iei amenda? daca mergi cu 100 in localitate, nu e normal sa iti iei amenda? daca vb la telefon? daca mergi fara centura???
    cand faci cate ceva, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru fapta ta.

    La Mai Multe Amenzi Impartite si Utilaje de Ridicat Masinile!

    p.s. zi merci k nu ai parcat in fata garajului unuia cu un Hummer ca poate trecea peste masina ta cand iesea din garaj 😉

  20. @ Sorel Sunt de acord ca eu am gresit, nu am zis nicio clipa ca nu mi-au ridicat masina pe buna dreptate. Dar cu ocazia asta am devenit mai constienta de o problema care exista in Bucuresti. Nu stiu unde stai tu, dar locurile platite de la primarie sunt limitate si in zonele aglomerate sunt luate de mult.
    Si eu ma luam de taxa aia pt ca e prea mare. Cand treci pe rosu, cand vb la telefon in masina si restul exempletor tale pui in pericol viata celorlalti din trafic. Cand parchezi aiurea ti se iau o gramada de bani si problema chiar nu e rezolvata. Daca nu ar fi o problema reala, s-ar ma burica toti in campania electorala ca fac mii si milioane de locuri de parcare??

  21. Ieri am citit post-ul asta si n-am comentat nimic. Nu era cazul fiindca toti cam aveau dreptate.
    Seara ma duc pe Stefan cel Mare cu matusa mea scoasa din spital cu ambele maini rupte dupa ce cazuse pe gheata sa o duc acasa. Locuieste in blocul cu IDEB-ul, penultimul cum vi spre Obor, cel de la intrarea in pasaj. Pe dreapta erau masini parcate in spic pe strada (cum se parcheaza de 30 de ani de cand stiu eu zona). Chiar si asa mai erau doua benzi (deoarece s-a scos linia de tramvai) plus doua care intra in pasaj. Semn de oprirea interzisa pus in fata la IDEB (pentru cine stie zona), adica aproape de capatul blocului, inainte de intrarea in scara A. Eu parchez masina intre scara B si C (mai aproape de B), cam 20 de metri de la semn. Urc sa o duc acasa, o aranjez un pic cu ce ii trebuie (are ambele maini rupte) si cobor sa merg sa-i mai cumpar ce-i trebuie. Totul dureaza o jumatate de ora.
    Afara surpriza! nu mai era masina mea si inca patru locuri goale. In mijloc o Dacie 1300 care fie nu fusese luata de frica sa nu ramana cu ea, fie venise dupa (cred mai degraba prima varianta). Nu erau luate cele din dreptul semnului, nici cele de pe colt ci ale noastre din dreptul scarii B probabil pe considerent ca era mai mult loc sa se miste cu macaraua.
    Unde puteam parca pe o raza de sa zicem 500 de metri de locul mentionat fiindca nu s-a amenajat nicio parcare?
    Ce circulatie am impiedicat tinand cont ca trotuarele erau libere, nu era trecere de pietoni si mai erau 4 (patru!) benzi de circulatie?
    Eu stiu ca masinile alea care ridica sunt scumpe si trebuie amortizate repede, dar ar trebui sa existe si o justificare logica pentru asemenea fapta. Altfel cred ca o amenda pentru oprirea interzisa (care nici aia nu este ieftina) in cazul in care se opreste in zona interzisa ar fi suficienta, altfel nu vad care ar mai fi rostul mentionarii acestei amenzi in Codul Rutier.
    Si inca o observatie: nu exista nicaieri o avertizare cum ca oprirea acolo va fi sanctionata cu ridicarea masinii (asa cum a m vazut in Grecia, Austria, Ungaria etc.). Daca eram un strain venit sa vizitez plaiurile mioritice fiindca mi-a placut cum a dansat doamna Udrea la targul de turism, trebuia sa stiu de o hotarare de Consiliu Local Sector 2?

  22. Partea a II-a

    Ma duc la Afumati sa-mi ridic masina. Bajbai pe strazi prost luminate si fara marcaje pana cand reusesc sa gasesc locul cu pricina. Intru in curtea SUPERCOM si paznicul imi arata o coada de vreo 15 persoane unde trebuia sa ma asez. Coada era afara, la ceva grade cu minus, in fata unor ghisee unde stateau la caldurica Politistul si casierul SUPERCOM. Eram ca vitele lasate in frig pentru ca facusem crima sa oprim masina in Bucuresti, ca sa ne invatam minte. Cred ca de banii incasati de firma care ridica masini s-ar mai fi putut pune un birou/container si pentru noi cei care veneam sa platim dar asta intr-o tara civilizata, unde masura ridicarii masinilor oprite ilegal ar fi fost dictata de interesul public nu de cel al catorva prieteni de partid.
    Politistul mi-a dat “Avertisment”, dar a trebuit sa platesc “serviciile” firmei SUPERCOM – 523.60 RON. Vi se pare normal?

  23. TARA de RAHAT , CU OAMENI DE RAHAT!!!!! DEZASTRU PE TOATE PLANURILE … SANATATE…JUSTITIE….ADMINISTRATIE…..SA NE IA DRACU PE TOTI!!!!

  24. Într-un glorios final, primarul care este în sectorul 6, Poteraş, a acceptat să modifice actul normativ în baza căruia se ridică maşinile în sectorul 6.

    Am mai scris despre asta (http://atitudini.wordpress.com/2009/01/30/ridicarea-masinilor-in-sectorul-6-contract-cu-dedicatie/)

    Acum se pot face amendamente!!! Am pus toate textele pe blog. Astept propuneri pentru a fi sustinute in sedinta de consiliu:

    http://atitudini.wordpress.com/2009/10/20/ridicarea-masinilor-in-sectorul-6-se-fac-amendamente/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
17 − 10 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.