Fata cu coapsele cat incheieturile de la maini

Am senzatia ca in curand fetele (prea) slabe vor fi privite ca fumatorii. Va exista asa un fel de stigmat social, un fel de “huo!”, un fel de “asa nu!”.

Acum imi vine greu sa cred ca o sa scapam vreodata de imaginea ideala a femeii (aproape) anorexice. Atat timp cat pe revistele de femei din lume vor defila vedete cu coapsele la fel de groase ca incheieturile de la maini, modelul urmat de mase va fi acelasi. Ceea ce e mai trist e ca urmam un model care e oarecum imposibil. Pentru ca femeile din reviste sunt photoshopate. Deci nici macar ele nu sunt asa de perfecte precum par: fara celulita, fara burta, fara sunculite pe solduri – doar os, piele si niste mushi atrofiati intre.

H&M si-a cerut recent scuze pentru ca a folosit intr-o serie de reclame un fotomodel prea slab, care “are conformatia unui copil de 11 ani”. Este vorba de Chanel Iman, o fata frumoasa dar extrem de plapanda. Tind sa cred ca asa e conformatia ei, pentru ca nu inteleg cum s-ar mai putea tine pe picioarele alea cat aschiile, daca s-ar infometa intentionat in asa hal (chiar daca in poza asta nu se vede foarte bine, am googalit-o si e scary skinny).

(foto: kenyasstyle.com)

Faza cu “conformatia unui copil de 11 ani” imi aminteste de Geri Halliwell, care dupa ce a terminat-o cu Spice Girls s-a apucat sa cante singura, dupa ce a scapat de vreo 10 kg. Tin minte ca ma uitam la clipul ei la piesa “It’s raining men”, in care era imbracata doar intr-un top si boxeri, si ma intrebam “Oare ei chiar i se pare ca e sexy?”. Arata ca un copilas, nicio sunca, e drept, dar si nicio forma de femeie. Mai tarziu a recunoscut ca a fost anorexica si ca s-a  pus in pericol de moarte de dragul siluetei.

Apropo de pericol de moarte, am citit ca fetele din Jamaica iau de ani de zile pastile pentru gaini. Ele vor sa se ingrase (stiu, ciudat ca naiba!) pentru ca asa e sexy in cultura lor, sa ai forme ca sa pari instarit/a. Si baga in ele pastile folosite de fermieri ca sa umfle gainile. Numai ca pastilele alea contin cianura (!) si au fost interzise prin lege, atat pentru oameni cat si pentru animale. Nu conteaza, ele le iau in continuare, ce daca fac cancer?

Revenind la obsesiile din cultura locala, ma tot intreb de ce ni se pare urata grasimea? Cand am dezvoltat alergie la un strop de sunculita? Pentru ca sunt multe fete obsedate de slabit, si aici nu vorbesc de cele care au nevoie sa slabeasca. Fete deja slabe, care vor sa “mai scape de cateva kilograme”.

Si-am mai vazut zilele astea niste poze, cu o fata la fel de frumoasa ca schiloada de mai sus, dar cu forme generoase. O cheama Tara Lynn si a fost pozata de Elle Franta, in tot felul de tinute, ba chiar si dezbracata. Suncile Tarei se revarsa la propriu, dar ea are extrem de multa incredere in frumusetea ei.

(foto: wwomenglobally.com)

Elle intentioneaza sa continue cu o serie de pictoriale si articole in care afirma sus si tare “Ne plac femeile rotunjoare!”.

Nu e prima data cand vad femei plinute pe copertele revistelor, in tot felul de pictoriale preluate ca painea calda de site-urile de peste tot: uite, ce chestie, au pozat niste grase! Aveti cumva senzatia ca vi se baga pe gat o noua moda? Sau ca pur si simplu tindem spre normalitate? Pentru ca da, e normal sa poti sa mananci o pizza la 10 seara daca ai chef, fara sa te simti vinovata.

V-as intreba pe cine alegeti, schiloada Chanel sau rotunda Tara, dar nu cred ca e relevant. Va spun in shimb ceva ce-am prins cu varful urechii pe plaja la mare si mi-a placut: “Burta la barbati e ca celulita la femei. E asa… putin sexy”. :)

publicat pe Pandora’s

5 Comments on “Fata cu coapsele cat incheieturile de la maini”

  1. Eu am o colega chiar mai slaba decat Iman, dar cum ziceai, asa e conformatia ei, nu se infometeaza, a mancat in fata mea cartofi prajiti :)) Nu, pe bune, chiar exista femei atat de slabe. Mie personal nu mi se pare sexi sa n-ai forme deloc.

    Cat despre „rontunjimi” … eu cred ca o femeie poate fi frumoasa la diverse greutati, atata timp cat are o piele frumoasa, hidratata si tonifiata. Am vazut o gramada de plus-size models care au un corp foarte frumos si feminin. Atata timp cat nu esti obeza (in sensul de boala) sau anorexica (tot in sensul de boala), poti fi frumoasa oricum.

    Cred ca putine femei stiu ca poti fi plinuta si sa nu ai celulita, sau sa fii slaba ca un bat si sa ai celulita. Conteaza cum stii sa te pui in valoare, normal ca daca esti mai plinuta si-ti iei colanti roz sclipiciosi o sa fii dizgratioasa.

    Nu stiu, eu sunt adepta diversitatii… pentru mine nu conteaza greutatea, pe cat conteaza grija de sine si atitudinea.

  2. @Anda stiu ca sunt fete extrem de slabe de la natura, care chiar si-ar dori sa puna pe ele cateva kg, dar nu se prind :). sunt de acord cu tine, de asta nici nu inclin spre una sau spre alta. eu ma simt mai bine mai slaba, dar mi se pare perfect ok sa ai si rotunjimi. si fetele slabe au de cele mai multe ori celulita, pentru ca nu fac si sport, pur si simplu mananca putin. diversitate is good! 😀

  3. buna am o problema … am maini slabe de la cot in sus spre brat ce ma fac nu stiu ce sa fac ca sa nu mai am asa si mananc des si mult chiar se vad rezultatele pe picoarele mele si numai mainile sunt problema mea . Va rog dati-mi un mesaj cu o solutie buna . multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
20 − 14 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.