Intalnire cu Cernea, afara. Cu zmeii, la tv

Azi a fost una din zilele alea cand am putut sa dorm pana la 11 jumate. Sweet! šŸ˜€ Deschid laptopul, fac o cafea si-mi amintesc ca la 12 anuntase Remus Cernea o intalnire la TNB. Sa ma duc? Sa nu ma duc? Ok, ma duc. Am ajuns pe la 12 jumate, liniste. Cativa tineri, unul cu un aparat atarnat de gat, se invarteau pe acolo, parand ca asteapta ceva. Vad lumea iesind de la metrou cu fluturasi verzi, caut sursa, gasesc un impartitor de fluturasi. „Unde-i Remus?”, zic. „Trebuie sa apara”, zice.

Dupa 10 minute vine si prezidentiabilul. Sub geaca, un sacoul raiat peste tricou. Se pare ca s-a hotarat sa-si ia sacoul peste tot sa nu-i mai zica lumea ca n-are tinuta. Aflam si povestea sacoului, pe care l-a cumparat cu o reducere semnificativa pentru ca tipul de la magazin l-a recunoscut. Oamenii de pe strada se opresc, il mai intreaba una alta, omul raspunde serios asupra problemelor tarii. Vine si un mosulica si schimba cateva vorbe. Se pare ca i-a cerut bani, Cernea scoate din buzunar niste bancnote si i le da „Atat am la mine”.

In timp ce scriu, la tv se asteapta marea dezbatere intre marii candidati, iar Vadim tine un discurs anti-Basescu undeva afara. Cernea anunta pe twitter si facebook o noua intalnire la TNB, la ora 19. Fiecare lupta cu armele pe care le are. Si toti se pare incearca sa ingrase porcul in ajun.

L-am intrebat pe Cernea care e imnul lui de campanie. A zambit, eschivandu-se. „Ok, care ai vrea sa fie?”. „Metallica – Orion„. Se opreste un tip student la Stiinte Politice care ii spune ca a lucrat la un sondaj in care ar avea 5-7%. Cernea e incantat. „Ati auzit ce a zis?”

Un baietas mai nespalat, cu o punga de aurolac in mana se apropie de agitatie. Ma intreaba daca asta e de la primarie. Ii zic „nu, candideaza la presedintie”. Nu ma intelege. „Vrea sa fie presedinte”. „Presedintele cui?”. „Presedintele tarii”. Se uita, asa, lung la mine. „Si are voturi?”. „Nu stiu”, zic, „vedem duminica”. „Duminica-s alegeri?”. „Da. Dar tu ce politicieni stii?”. Nu stie. Mai sta putin. „Da’cine are voturi, Basescu?”. Rade. Da, probabil ca are mai multe.

Stafful de campanie se invarte timid prin jur. Unii impart fluturasi si vin cu impresii „de pe teren”. Sunt incantati de orice om care le-a luat fluturasul si s-a aratat interesat. Se vede ca fac ceea ce fac din convingere.

In drum spre casa vad oameni cu pungi de la PSD. Si peste tot fluturasi cu referendumul, cu poza lui Basescu in colt. Ma intalnesc cu un grup de tinerei care impart dintr-astia. Se distreaza, o tipa din grup primeste amuzata o palma peste fund de la un coleg. Nu stiu daca au mult peste 18 ani. Am in mana un fluturas cu Cernea si mi se ofera un schimb pentru el „Iti dau unul de la mine”. Ii zic ca nu vreau. „Neinteresant”. Eh, ce sa-i faci, nu pot fi interesanta 24/24.

In scara blocului, vreau sa las fluturasul langa cutiile postale, spre informarea publicului. „Da-mi si mie, mamica”. Il vrea o babuta. Se uita curioasa la fluturas. „Sa stiti ca e baiat bun”, ii zic, si cu asta basta. Caci am ajuns la lift si aici se incheie povestea noastra. Pentru ca incepe dezbaterea cu zmeii la tv si cred ca va fi distractiv.

Da-i un + sau – pe FTW

0 Comments on “Intalnire cu Cernea, afara. Cu zmeii, la tv”

  1. Pana prinde locuri in parlament mai sunt cativa ani :). Cred ca are si stofa si pregatirea necesara, problema poate fi lipsa de experienta. Dar asta se castiga in timp, evident, si parerea mea este ca merita incurajat atat ca persoana, cat si ca alternativa la… ati vazut cu totii dezbaterea intre marii candidati. Nu meritam ceva mai bun?

  2. @ Radu Daca iti place de el, de ce nu-l votezi? Preferi un vot negativ unui vot dat din convingere? Pacat, pentru ca sansa fiecarui candidat sta in votul nostru. Si pana n-o sa votam cu totii din convingere n-avem nicio sansa sa dam un nou suflu clasei politice pe care o blamam atat de des.

    Ideea ca „ceilalti n-au nicio sansa asa ca votati-ne pe noi” e lansata si sustinuta de actualii lideri politici (prin intermediul sondajelor si nu numai) pentru ca se tin cu dintii de scaune. Au si altii o sansa si noi le-o dam!

  3. ,,Eu l-as vota pe Cernea dar nu are sanse”!!!!!! How stupid!! In primul rand toti suntem constienti ca nu are sanse sa iasa presedinte – este obvious! Insa, asta nu inseamna ca ar trebui sa votam cu cine voteaza majoritatea sau mai rau sa nu votam deloc!!! Eu una prefer sa votez din convingere indiferent de sansele candidatului pe care il aleg! Prefer sa stiu ca l-am sustinut prin votul meu, decat sa nu votez deloc, mai ales acum cand am o alternativa la actuala clasa politica! Si ink un lucru daca toti sustinatorii lui Remus ar gandi asa atunci cine l-ar mai vota?????? Alegand sa nu-l votezi pentru ca nu are sanse aluneci intr-o spirala a tacerii foarte periculoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
27 + 17 =


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.